Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man återställer Ljuset Byt olja i en 2005 Chevy Equinox

Du kan återställa ljuset oljebyte på 2005 Chevy Equinox direkt från ditt hem garage, spara dig en resa till generalagenten eller mekaniker. När "Change Oil" tänds på Chevy kombiinstrumentet, är det för att en felkod sänds till On-Board Diagnostics II (OBD II) dator från en givare i motorn. Du kan nollställa felkoder med ett OBD II kodläsare. Denna datoriserad anordning kan köpas från någon Biltema. Se till att du återställer datorn när du är klar att byta olja eller du kan riskera att skada Equinox dator. Saker du behöver
OBD Scan Tool Review Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Leta OBD-porten som är av samma storlek och form som OBD verktygets kontaktände. Detta OBD-porten kan hittas på undersidan av förarsidan streck bredvid rattstången. Anslut felsökningsverktyg i denna port
2

. Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till "On" läge, noga med att inte starta motorn. Detta viljestyrka på de flesta sökverktygen. Men om inte, leta reda på "On" och vrid på den.
3

vänta på att avsökningen redskap för att hämta koderna. Leta reda på "Delete Codes" eller "koder Erase" kommando och välj det.
4

Koppla skanningen verktyget efter att datorn har återställts. Detta indikeras med en läsning på menyn för genomsökningen verktyg såsom "Skickade kommando." Starta motorn. Kontrollera att oljebyte har släckts på instrumentpanelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73336.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.