Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en bladfjäder Shackle

Ändra en bladfjäder bygel kan göras i en eftermiddag med några grundläggande handverktyg. Bygeln stöder den bakre delen av fjädern gör det möjligt att svänga på ramen av ditt fordon. Över tiden kan bussningsslitaget och bojor kan rosta. Fordon som ser en hel del hård körning, såsom terränggående lastbilar och bilar ras som använder bladfjädrar, kan faktiskt bryta bojor eller bultar. En skadad eller trasig bygel gör att bladfjädern och axeln för att flytta, negativt påverka din hantering. Saker du behöver
Jack
Jack står
SAE eller Metric Hylsnyckelsats
SAE eller metriska skiftnycklar
Dead slag hammare
Visa fler instruktioner
1

Placera en domkraft under bakre differential på din bil och höja den från marken. Placera en uppsättning pallbockar under ramen för att stödja fordonet.
2

Sänk domkraften och tillåta att upphävandet sloka, med vikten på fordonet utanför bygeln. Detta kommer att hålla bygeln från bindande och tillåter dig att ta bort bultarna.
3

Ta bort den nedre fästskruven från bygel och våren med en hylsa och spärrskaft. Sänk axeln så att fjädern faller ur bygeln.
4

bort den övre fästskruven som fäster bygeln till fästet på ramen. Dra bygeln utanför ramen. Om det har varit på det under en längre tid, kan du behöva använda en död slag hammare för att uppmuntra den att lossna.
5

Sätt i nya schackel på ramen och sätt monteringsbulten. Låt bulten lös för nu så du kan flytta bygeln runt för att hjälpa anpassa bygeln och våren.
6

Höj bakaxeln med domkraften och rikta fjädern ögat med bygel. Långsamt arbete fjädern i bygeln, höja uttaget lite i taget tills hålen i bygeln och våren ögat laguppställningen.
7

Montera bulten genom bygeln och våren. Dra åt skruven med en spärr och uttag. Dra den övre fästskruven med en hylsa och spärrskaft.
8

Jack upp bilen och ta bort domkraften. Sakta sänker bilen tillbaka ner till marken och dubbelkolla bultarna, kontrollera att de fortfarande är tight med tyngd på dem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71610.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.