Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur ta isär en panel Car Door

Det finns en mängd skäl till varför en dörr panel måste tas bort från en bil. Fönster tillsynsmyndigheter, stereohögtalare, fönster styrmodulen power motorer fönster och ens behöva ersätta en sida backspegeln är vanliga orsaker. Medan varje bilmärke och modell kommer att ha en mängd olika designade funktioner som skiljer sig från andra, är processen att ta bort en panel bildörr närmast universella. Det viktiga är att vara uppmärksam på detaljer innan du försöker slita panelen off. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel som
Straightedge skruvmejsel som
Torx skruvmejsel som
Interiörlister pry verktyg
Visa fler instruktioner
1

Open bildörren och inspektera egenskaperna för panelen att bestämma sådana saker som makt eller manuell fönsterhissar, makt eller manuella speglar, makt eller manuella lås. Manuella alternativ ligger på en bildörr kan kräva avlägsnande av handboken enheten innan du tar bort panelen. Ett fönster vev, en vuxit-head dörrlås, eller en inre sida backspegeln spakar ställning kan behöva tas bort innan du har tagit bort dörrpanelen.
2

Ta bort alla manuella fungerande alternativ som diskuteras i Steg 1 innan du försöker ta bort panelen. Vuxit-head lås och inredning manuella fönster spakar ställning brukar skruva ur enheten. Manuell dörr vevar kan ha en C-formad hållarklammer som kommer att behöva pried från axeln av veven. Pushing in på dörrpanelen med handen brukar avslöjar klippet, och sedan bända bort den med en skruvmejsel oftast fungerar. Äldre bilar kan även ha en fästskruv gömd under en gjutning locket på mitten av veven basen.
3

Leta dörrpanelen fästskruvar. Mest alla bilar kommer att ha en eller flera skruvar placerade i dörrhandtaget församling. En stjärnskruvmejsel eller Torx skruvmejsel tar bort skruvarna. Andra fästskruvar är i allmänhet i armstödet och utomhusområden cup. Några av dessa skruvar kan ha litet torg, täcker rektangel eller cirkulär att dölja dem. Dessa omfattar ofta samma färg på insidan dörrpanelen och kan lätt bändas bort med en linjal skruvmejsel.
4

Lyft modulen makten fönstret ut på vissa fordon om enheten visas som en separat enhet från dörrpanelen. Många fordon som har kraftmoduler fönster snäpps in dörrpanelen och behöver bara försiktigt bändas ur fästklammern säten. Koppla bort kablaget ansluter fönstret modulen gång bort och inspektera området under fönstret modul för något mer panel fästskruvar.
5

Inspektera botten och sidorna av dörrpanelen för eventuella återstående panel behålla skruvar. Medan de flesta inre dörrpanelerna har bara 4:57 fästskruvar, kan vissa modeller har så många som sex till åtta fler som kör längs botten av dörrpanelen. En annan plats att vara medveten om är den sida backspegeln luckan. Vissa modeller har panelerna täcker som separata lister från dörrpanelen medan andra är formade som en del av dörrpanelen. I båda fallen måste omslaget tas bort som en separat del eller som en del av den inre panelen.
6

Inspektera stereo talar om tillämpligt för att bestämma om någon yttre skruvar är synliga från högtalaren locket . Om så är fallet, ta bort dem med en respektive skruvmejsel. I händelse av kartor fickor, inspektera botten och insidan av dem att se till att inga fästskruvar kvar.
7

Börja bända dörrpanelen bort från botten av den yttre kanten av panelen (nära baksidan av dörren). Dörrpaneler snäpps in i dörrkarmar med flera klämmorna som bara dyker in och ut ur placerade säten. Bänd längs botten med hjälp av en invändig klädsel pry verktyg - var noga med att inte repa lacken på dörren - och sedan längs kanterna. Om sidan backspegeln gjutning separeras från dörrpanelen, ta bort det försiktigt med pry verktyget och ställ den åt sidan.
8

Support dörrpanelen nära dörrkarmen när klämmorna är unseated. Lyft luckan uppåt för att separera den övre gjutning dörrpanelen från fönstret hålighet, men fortsätta att stödja den nära dörrkarmen.
9

Reach bakom dörrpanelen och koppla ur och kvarvarande kablaget från stereohögtalare, fönster motor eller driven side-view mirror.
10

Koppla stången dörrhandtag från baksidan av dörrhandtaget. Detta förfarande kan antingen vara mycket enkel eller ganska förbryllande beroende på märke och modell av bilen. I vissa fall kan dörrpanelen manuellt vänt att ta bort panelen från koppen av dörrhandtaget utan att koppla anordningen dörrhandtag alls. Inspektera dörrhandtag och staven innan rycka aggressivt för att ta bort dörrpanelen så att du inte drabbas av skador på aggregatet.
11

bort dörrpanelen. Många bil dörrkarmar har en plast som täcker för att skydda de inre innehållet i dörrkarmen. Denna plast damm beläggningen vanligtvis fäst vid dörren av en klibbig substans som lätt kan skalas bort och anbringas på nytt när ready.Replace bilen dörrpanelen genom att vända på sätt som gäller för panelen. <
br>
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71195.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.