Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man återställer Check Engine Light i en Toyota Corolla

Any Toyota Corolla från 1996 eller senare kommer att komma med en On-board diagnostik II dator (OBD II). När check engine tänds på Corolla, det kommer från en felkod skickas från en sensor till datorn i bilen. Det indikerar ett problem som måste åtgärdas av en kvalificerad mekaniker så snart som möjligt eller du kan riskera ytterligare skador på fordonet. När problemet har diagnostiserats och repareras, kan du återställa och radera ljuset själv hemma med bara några minuter av din tid. Saker du behöver
OBD II scanner
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Hitta Diagnostic Link Connector (DLC) på den nedre vänstra sidan av instrumentpanelen på förarsidan av bilen. Du kan hitta den i närheten av Huvlås.
2

Anslut OBD II skanner i den här porten och satte nyckeln i tändningslåset. Vrid nyckeln framåt ungefär två klick, noga med att inte starta motorn. Detta kommer att driva skannern.
3

Bläddra igenom menyn på skannern med piltangenterna tills du hittar det kommando som säger "Radera koder." Tryck på "Enter". (Vissa skannrar har en separat "Erase"-knapp som du kan trycka på i stället.) Vänta huvudmenyn ska visas eller tills du ser meddelandet på skannern som säger "kommando som sänds."
4

Koppla ur OBD II skannern och starta bilen. Titta på instrumentpanelen för att se till att kontrollera motorn ljuset har släckts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72854.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.