Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar Stötdämpare i en 2005 Jeep Grand Cherokee

Stötdämparna på din Jeep Grand Cherokee göra mer än att bara jämna ut gupp i vägen, de också hjälpa stelna fjädring, bättre hantering och kontroll hjul hop. Felaktiga eller slitna chocker kan påverka hanteringen av Jeep så mycket att det kan bli mycket svårt att köra, speciellt på gropiga, ojämna vägar. OEM och eftermarknaden chocker ersättare finns tillgängliga från de flesta bildelar butiker eller specialitet fordonsindustrin återförsäljare. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
främre stötdämpare
1 < p> Lossa muttrarna på framhjulen med en rörtång, men ta inte bort dem ännu. Höj framsidan av jeep med en domkraft och stödja jeep under ramen med en uppsättning pallbockar. Nu ta bort muttrarna och framhjulen.
2

Öppna huven och leta upp stud av chocken kommer genom toppen av fender hjulet. Ta bort muttern med en djup sockel och ett spärrhjul, följt av stjäla bricka och gummibussning. Ställ dem åt sidan.
3

Flytta under hjulhuset, och lokalisera nedre fästet precis bakom styrspindeln. Ta bort de två skruvarna med en hylsa och spärrskaft. Dra ner på chock mot den bakre av Jeep, sedan ner från den övre fästet. Ta det från Jeep.
4

Sätt den övre fästet av en ny chock upp och in i hålet i framskärmen väl. För det undre av chocken på det nedre fästet bakom styrspindeln. Montera de två nedre fästskruvarna och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft.
5

Flytta till toppen montera och installera en ny gummibussning, metallbricka och kvarhållande muttern på bulten i motorrummet. All den nya hårdvaran kommer med de nya chocker. Använda en djup hylsa och spärrnyckel, dra åt låsmuttern på dubben.
6

byter hjulet och lug nötter, lyft sedan jeep av domkraften står med en domkraft. Ta läktarna och sänk Jeep. Skärpta åt muttrarna med en rörtång. Upprepa denna process för båda främre stötdämpare.
Stötdämpare
7

Lyft baksidan av din jeep med en domkraft, och infoga en uppsättning pallbockar under bakre fjädring av Jeep. Du behöver inte ta bort däcken i bak.
8

Stötta bakaxeln med en domkraft, sedan lokalisera chocker. Demontera fästbulten från toppen av den stöt vid ram monteringsfästet, med användning av en socket och ratchet. Följ chocken kroppen ner till axeln, och ta bort monteringsbulten från axelfäste med en hylsa och spärrskaft. Ta bort chock från Jeep.
9

Installera en ny chock i stället för den gamla, och montera det nedre fästet bulten genom chock och fäste. Dra åt skruven med en hylsa och spärrskaft. Flytta till början av chocken, och installera den övre fästskruven genom chock och övre fäste. Dra åt fästskruven med en hylsa och spärrskaft.
10

Höj bak med domkraft, och ta bort domkraften från under Jeep. Sänk Jeep till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72149.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.