Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en drivrem på en 1998 Cavalier

Motorn tillbehör på 1998 Chevrolet Cavalier drivs av ett enda tillbehör bälte. Bältet är utformad för att driva pumpen servostyrning, generator, luftkonditionering och vattenpumpen genom att resa runt alla tillbehör remskivor samtidigt. Ribborna på insidan av tillbehöret bandtransportriktningen insidan av spåren i varje tillbehör remskiva. Detta gör att bandet vända tillbehör remskivorna enklare. Byt ut bältet om det finns några synliga tecken på slitage, nötning eller hudsprickor. Saker du behöver
3/8-tums enhet breaker bar
3/8-tums set drivhylsa (metrisk)
Visa fler instruktioner
1

Inspektera toppen av plastskydd som täcker radiator för tillbehöret bältesdragningen diagram. Montera den nya remmen genom att följa routing riktningar från detta diagram.
2

Lokalisera självjusterande remspännare på främre vänstra sidan av motorn. Spännaren har en tomgångsskiva fäst i änden av spännarmen. Rotera hela spännaren enheten från metriska skruven i mitten av spännaren.
3

Vrid spännaren enheten i en medurs rörelse med en breaker bar och en socket. Dra remmen från toppen av spännaren. Släpp spänningen från breaker bar, och låt spännaren dra tills det tar stopp.
4

Ta det enda bandet ut från runt alla tillbehör remskivor. Dra remmen över varje fläktblad och ur motorn väl.
5

Skjut den nya remmen över varje fläktblad och i vart och ett av tillbehör remskiva enligt anvisningar från bältesdragningen diagrammet.

6

Vrid spännaren medurs med breaker bar och uttag igen. Dra remmen över kanten på spännaren, och frigöra spänningen från breaker bar tills spännaren stoppar återgång mot bandet. Avlägsna breaker bar från spännaren.
7

Veva upp motorn och låt den gå i ca 15 sekunder för att ge plats revbenen av bandet till spåren i varje remskiva. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74164.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.