Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Crank sensor på en 2001 SLK 320

Mercedes-Benz är väl kända för sin prestige och lyx, men trots deras höga anseende, de fortfarande stöter på problem från tid till tid. Ett av de vanligaste problemen som kan uppstå med en 2001 Mercedes-Benz SLK 320 är en defekt vevaxel lägesgivare. Den mest märkbara symptom på en trasig vevaxel lägesgivare på en 2001 SLK 320 är en motor som vevar men inte startar. Detta beror på att drivlinan styrmodulen, eller PCM, kan inte bestämma när att avfyra tändstiften inuti motorns cylindrar. Eftersom vevaxeln positionsgivare är en icke-funktionsduglig delen, måste den bytas ut vid fel. Saker du behöver
Ratchet
Metric Hylsnyckelsats
Slip-gemensamma tänger
Motorolja
Inch-pound momentnyckel
Scan verktyget
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

i parkeringsbromsen och öppna huven. Ta bort plasten motorn paneler genom att lyfta upp den tills den lossnar.
2

Dra insugningsröret ur luften renare rutan, och sedan ta bort insugningsröret från spjällhuset uttaget genom att dra försiktigt på den. Dra höljet luftrenaren bort av ventilkåpan och ta bort hela enheten luftrenaren från motorrummet.
3

Lokalisera sensorn vevaxel position på baksidan av motorblocket , bredvid överföring balanshjulkåpan, mellan brandväggen och den vänstra cylinderhuvudet. Sensorn är svart och har en enda svart trådanslutningsdon fäst vid den.
4

Koppla sensorns elektriska kontakten och ta bort bulten som håller sensorn på motorblocket. Dra ut givaren ur motorblocket. Om det envisa, försiktigt bort det med en slip-gemensamma tänger, går långsamt för att säkerställa att sensorn inte bryta inuti blocket.
Installation
5

Smörj sensorn med en liten mängd ren motorolja och sätt in den i blocket tills det är fullt sittande. Installera sensorns bulten och dra åt den till 71-inch pounds med en momentnyckel.
6

Återanslut vevaxelsensor elektriska kontaktdon.
7

Ställ aggregatet luftrenaren på plats och tryck ner på toppen av ventilkåpan tills den snäpper på plats. Återanslut röret luftrenaren till luft rutan och spjällhuset luften bostäder.
8

Placera plasten motorn panel i läge på toppen av motorn och tryck ner den tills den låses på plats. Anslut Mercedes-Benz Star verktyg Diagnos skanna in i bilens kommunikationsport och kör CKP re-sync förfarande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75827.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.