Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Skillnaden mellan hastighet Propellrar & Power propellrar med vridbara blad

Propeller storlek refereras som till diameter och stigning. Diametern hos en propeller är två gånger avståndet från navet till spetsen av ett blad. Ju större diameter desto mer kraft behövs för att vrida prop. De flesta små fritidsbåtar är begränsade till en specifik diameter på grund av motorns konstruktion, vikt och skrovets utformning. Pitch och effekter av Pitch

Pitch är den viktigaste frågan ur ett prestanda perspektiv. Pitch definieras som avståndet en stötta färdas genom vattnet i inches per ett enda varv. En bra illustration av planen kan göras med en träskruv. En träskruv med sina gängor långt ifrån varandra, eller grova trådar, trådar snabbt in i träet men tar stora ansträngningar för att vrida skruven. Omvänt tar en skruv med gängorna närmare eller fina trådar många fler varv för att installera, men med mycket mindre ansträngning.

Propellerns stigning har en direkt inverkan på båtens prestanda. Den ursprungliga prop är i allmänhet den mest effektiva för prestanda om motorn kom med båten. Ett motorbyte kan behöva en prop utvärdering. Motoreffekt och varvtal, vikten av båten, skrovet och avsedd användning bestämmer prop tonhöjd.
Pitch och RPM

Utombordsmotorer kör mellan 5.000 och 5.500 rpm vid full gas, medan inombords-eller iOS körs i 4500 alltför 4800 varvtalsområde. Detta är det område där maximala hästkrafter görs. Hästkrafter är en produkt av rpm. En 100 hk motor producerar mycket mindre vid låga varvtal. Bästa möjliga prestanda uppnås när motorn når sitt vidöppna rpm gaspådrag gräns men inte överstiger det. En stötta med för låg stigning genererar bra acceleration men låter motorn över-varv, vilket lätt kan leda till skador. Topphastigheten lider också. En stigning som är för hög gör att accelerationen att lida och skapa onödig ingastryck i motorn, vilket också kan vara skadligt.
Välja rätt propellerbladvinkel
< p> Diametern och stigningen är präglat på propellernavet för identifiering. En vanlig pitch för de flesta små båtar är i 28 - till 19-tums tonhöjdsomfånget. Om motorns varvtal är för hög vid full gas, måste planen ökas. Omvänt, om varvtalet är för låg, bör stigningen minskas. En tum av beck förändring är lika med 200 motorvarv. Om din motor full gas varvtal är 5500 enligt varvräknare eller instruktionsboken, och det för närvarande arbetar vid 5.100 rpm, behöver rpm ökas med 400. Minska planen med två storlekar bringar rpm upp till sin gräns. Detta ökar toppfart och dragkraft för skidåkare. Det motsatta gäller för en motor som drivs högre än rekommenderat.
Överväganden
p Om du drar skidåkare är det största problemet, kan en lägre tonhöjd prop användas så länge rpm övervakas och hålls inom gränserna. Detta ger skidåkare upp mycket snabbare. Om hastigheten är den viktigaste frågan och båten inte är tungt lastad, ökar en högre tonhöjd hastigheten men saktar ner acceleration och övre rpm. Kom ihåg att ju högre tonhöjd, är det mer belastning på motorn.
Tips

Propellrar byggas i tre typer av material. Sammansatta rekvisita är det lättaste, erbjuder några flex, och är det billigaste. De är inte repareras bör prop strejken något. Aluminium rekvisita är de vanligaste. Den är tyngre än komposit, erbjuder några flex, och är lite dyrare och kan repareras billigt. Rostfria rekvisita är den dyraste och svåraste att förstöra. De är mycket svåra att reparera. Props erbjuds som består av en separat nav med utbytbara blad. Dessa är perfekta för lutningsändring som behövs eller reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75797.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.