Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är Sway Bar Länkar i bilar?

År 1906 uppfann Alanson Brush en ny, mer stabil suspension system som ingår främre spiralfjädrar, stötdämpare och en flexibel framaxeln. Allt detta kom efter William Brush - Alanson bror - kraschade Alanson bil, på grund av sin primitiva upphängningssystem. I moderna upphängningssystem det finns en bar - sway bar - som spänner över de främre och ibland den bakre, fjädring att hjälpa till med fordonets kurvtagning. En uppsättning av metall stavar, sk krängningshämmare länkar, fäster ändarna på denna bar, och de utför en viktig uppgift. Sway Bar Link Funktion

krängningshämmare länkar knyta styrarmarna till krängningshämmaren på fordonets front, och krängningshämmare till den bakre navenheten, ram eller axelbalken på baksidan av fordonet. Denna bundenhet av upphängningen håller kroppen så plant som möjligt i kurvor snabbt. De krängningshämmare länkar har gummibussningar att tillåta viss krängning. Denna karosserirullningsreglersystem reglering hindrar fordonets vikt från skiftande, vilket gör att bilen att tappa kontrollen.
Sway Bar Link Location

Biltillverkare installera ena änden av varje gungning bar länk vid varje ände av krängningshämmare, och den andra änden av krängningshämmaren länken med kontrollgruppen.
Sway Bar Länktyper

finns två huvudsakliga typer av krängningshämmare länkar, i ett stycke och flerdelade. Ett stycke krängningshämmare länkar har en lång bar med dubbar på varje ände. Den dubbar ansluta till en boll-och-socket joint att små rörelser länken.

Flerdelade krängningshämmare länkar vanligtvis har totalt 11 delar, inklusive en länk bult, fyra gummibussningar, fyra metall brickor, en metallhylsa och en fästmutter. Vid byte av en multi-piece länk krängningshämmare, är det viktigt att du installerar alla komponenter i rätt ordning. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i dålig hantering och fjädring buller.
Tecken och symptom på Sway Bar Link Failure

När ett stycke krängningshämmare länk misslyckas, det är ibland svårt att veta - det normalt gör inget buller. Om du märker överdriven krängning eller luta i kurvor, är det troligt att bollen-och-socket joint har slitna och tillåter för mycket rörelse.

En multi-piece krängningshämmare länk vanligtvis misslyckas på grund av den försämrade av gummibussningar. Detta resulterar i överdriven krängning eller magert vid kurvtagning, och ett hörbart klingande ljud från främre änden. Anledningen till att du hör detta jingel är att när bussningarna misslyckas, är länken lös och studsar upp och ner med textur av vägen. Ibland kan påverkan böja eller bryta en multi-piece länk krängningshämmaren. I detta fall kan du höra ett svagt gnugga eller dunkande ljud från framvagnen. Du kommer också att märka överdriven krängning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75645.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.