Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Installera en termostat på en 1988 Buick LeSabre 3,0

Termostaten på 1988 Buick LeSabre ligger delvis innanför insugningsröret och termostathuset. Eftersom termostaten sitter högre än vätskenivån i kylaren, byte av termostat i LeSabre är en okomplicerad uppgift. Lyckligtvis är termostathuset inte gömmas bland motortillbehör. Detta gör det lättare att nå, ta bort och byta ut en trasig termostat. Saker du behöver
Tänger
7/16-inch socket
Ratchet
Shop handduk
RTV packning Maker
Visa fler instruktioner
1 < p> Följ övre kylarslangen till den punkt där slangen ansluts till LeSabre motor. Metallen anslutningen där slangen ansluter är termostathuset.
2

Lossa kylarslangen från huset genom att klämma trycket flikarna på kylarslangen klämma ihop med en tång. Med trycket släpps, dra slangen utanför huset. En liten mängd vätska kan rinna på motorblocket. För att minimera detta, håll slangen vertikalt i några sekunder för att dränera vätska tillbaka in i kylaren.
3

Ta bort de två skruvarna som håller fast termostathuset till Buicks insugningsröret med en 7/16-inch hylsa och spärrskaft. Med bultarna avlägsnats, utöva påtryckningar på den sida av huset med bollen i handen för att bryta förseglingen mellan huset och intaget.
4

Dra den gamla termostaten ur insugningsröret och plugga hålet med en handduk, för att förhindra att något kommer in i kylsystemet för din Buick.
5

Skrapa alla gamla packningen material från botten av termostathuset och passytan av intaget grenrör. Borsta bort eventuellt skräp med en butik handduk.
6

bort handduken från insugningsröret och placera den nya termostaten i hålet. Slutet med stor fjäder submerges in i insugningsröret och slutet med stiftet sitter inuti termostathuset.
7

Lägg en tunn sträng av RTV packning maker på den nedre kanten av termostaten packningen. Låt RTV packning maker att stelna i ca 20 minuter. Detta skapar ett litet skikt av "skin" på RTV.
8

Placera termostathuset på insugningsröret och skruva den på plats. Torka inte bort överflödigt RTV. Det fungerar som extra tätning.
9

Kläm trycket flikarna på kylarslangen klämman. Med trycket släpps, skjut slangen på termostathuset och sedan släppa flikarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72865.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.