Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Geo Metro Problem Transmission

Geo Metro haft popularitet sedan dess release i 1989. Geo Metro släpptes med som en coupé, cabriolet och kombi med tre utföranden. Dess bränsleeffektiviteten förtjänat den titeln mest bränslesnåla bil i Amerika. Några Geo Metros hade vissa problem med överföringen. Europaparlamentet påminner

General Motors utfärdade ett återkallande på 1997 Geo Metro. Återkallelsen gick ut till ägarna den 21 september 1998. De 1997 Geo Metros utrustade med automatisk växellåda innehöll en felaktig neutral säkerhetsbrytare. Skiftet Nivån verkade vara i parken, men kan flyttas utan att ha nyckeln isatt eller växelreglaget flyttas. Detta skapade en farlig potential för fordonet att rulla tillbaka om parkeras på ett lutande underlag. Återförsäljare ersatte shifter församlingen att åtgärda problemet.
Tecken och symptom

Transmission problem visar på olika sätt. Låg transmissionsolja på grund av en överföring läcka är ett symptom på en transmission problem. En Geo Metro med låg transmissionsolja skiftar i enhet långsamt. Under körning, redskap slirning och grov växling eller misslyckande för överföring till ålder är alla symptom på en transmission problem. Kontrollera motorn ljus kan tändas om en överföring felkod genererar. Med hjälp av en kod hämtning verktyg, kan den specifika koden dras från fordonets dator. Denna kod kommer att motsvara ett fel och är användbar för en mekaniker i transmission diagnos och reparation.
Förebyggande /Lösning

Kontrollera nivån transmissionsolja. Ta notis om flytande färg. Bruna och brända doftande vätska indikerar en fluid förändring behövs. Fluid bytesintervall motsvara hur mycket en bil körs. Oftare drivna fordon kräver förändringar transmissionsolja oftare. Vid första tecken på transmission problem har motorn servas för att undvika ytterligare skador och dyrare reparationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74369.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.