Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur tar jag bort 1992 Ciera servopumpen?

Har din 1992 Ciera bara förvandlas från en servostyrning utrustad mark yacht till ett slagskepp med manuell styrning? Dags att ta bort servopumpen och få en ny. De flesta bakgård mekaniker kommer att ha en lätt tid med denna reparation. Var inte blyg om att ta generatorn ut först om du har stora händer som kämpar i små orter. Ju mer utrymme du har att arbeta, desto lättare det här jobbet vara. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
elektrisk eller silvertejp
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Koppla bort den negativa batteri kabeln från batteriet med en hylsnyckel.
2

Dra slangarna från servopumpen. Tejpa öppningarna på slangarna och pumpen stängs med tejp för att förhindra att smuts eller andra föroreningar från att komma in i styrservoolja. Sätt slangarna i en position där de är så högt som möjligt för att förhindra att vätskan rinner ut.
3

Lossa bulten generator justeringen med hylsnyckel för att skapa slack i drivremmen. Avlägsna remmen för hand. Denna reparation är mycket enklare om du helt ta bort generatorn i detta skede för att skapa mer utrymme runt servopumpen.
4

Den 4-cylindriga motorer, ta bort kylaren bolt slangklämma precis framför styr pumpen med en hylsnyckel. Ta den högra skölden motorskyddsplåten efter att lossa klämmorna och skruvarna som håller den på plats.

Den 6-cylindriga modeller, måste du ta bort generatorn innan du fortsätter. Ta bort de övre generator fäste och generator svängbult med hylsnyckel för att ta bort generatorn.
Pump Borttagning
5

Lossa och ta bort pumpen servostyrning fästskruvar med hylsnyckel.
6

Lossa och ta bort eventuella hängslen på servopumpen med hylsnyckel. Ta bort servopumpen.
7

bort remskiva från pumpen. Håll remskiva att fästa på servopumpen du planerar att installera. I detta skede kan du välja att bygga din befintliga pump eller köpa en ny.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73044.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.