Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Olika typer av Förgasare

Motorer i moderna bilar är komplexa och intrikata maskiner. Förgasaren är bara en av de delar som utgör den moderna motor. Den ansvarar för blandning av bränsle och luft till en brännbar förening, som reglerar förhållandet mellan dessa två ingredienser och reglera hastigheten hos bilen. Olika motorer kräver användning av olika typer av förgasaren. En-, två-och fyra-Barrel Förgasare
p Det finns olika sätt att klassificera olika typer av förgasare, och ett sådant sätt är att räkna antalet fat som de innehåller. Ett fat är helt enkelt en container eller passage som används för att blanda luft och bränsle. Förgasare kommer i en-, två-och fyra-fat modeller. Mindre motorer använder ett fat förgasare eftersom de inte kräver lika mycket ström för att fungera. En större förgasare skulle bli alltför omfattande, liksom. Två fat förgasare är den vanligaste. Fyra-fat förgasare används med högpresterande motorer. Merparten av tiden, är bara två fat används, men ytterligare två spelar in när fler hästkrafter behövs. Racecars är ett exempel på den typ av fordon som skulle anställa en fyra-FAT förgasare.
Två Barrel Subtyper

Två fat förgasare kan vidare delas in i två subtyper. Den första typen är en modell där varje tunna innehåller all nödvändig kretsarna i en förgasare och en enda gemensam flottörkammare. De gasspjällen i denna typ av förgasare kan både öppnas samtidigt. Den andra typen är lite mer komplicerat. De två tunnor dela en enda uppsättning kretsar mellan de två, och varje gasspjället öppnas vid olika tidpunkter. Den första pipan används på tomgång till medelhöga hastigheter, levererar sin egen blandning av luft och bränsle. Den andra pipan öppnar sin gas när bilen rullar in i höga hastigheter, som kräver full gas användning. Den andra fat vid denna tidpunkt levererar ytterligare luft-bränsleblandning till motorns cylindrar.
Side och Down Carburetors Utkast

Andra typer av förgasare är indelade baserat på hur luften strömmar in i dem. Side utkast förgasare tillåter luften att flöda in horisontellt och monteras enkelt på motorer när lilla utrymme finns ovanför dem. Down utkast förgasare, å andra sidan, är inställda på toppen av motorn. De har större fat, och använder gravitationen för att hjälpa till att flytta luft-bränsleblandningen in i de olika motorcylindrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74496.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.