Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man sätter på en Ford Explorer yttre styrstag End

Den yttre styrstag slut på Ford Explorer överbryggar samband mellan kuggstångsdrivna styrning och de främre knogarna hjulet. Till skillnad framhjulsdrivna fordon, ansluter yttre styrstag slut på SUV till styrspindeln direkt istället för att stötta. Den främre änden komponent gör ingen tolerans i spel så när delen övergår äventyras, måste den bytas ut. Även om det inte behövs, många reparationsanläggningar rekommenderar ersätter slips länkhuvuden i par. En anpassning rekommenderas starkt eftersom Dragstång slut ersättare kommer att förändra däckets tå. Saker du behöver
fordonslyften
Impact pistol
Impact Hylsnyckelsats
Spetstång
Penetrerande olja
Bärbar ficklampa
Box-end/open-end set kombination skiftnyckel sälja Grease gun
ersätter yttre styrstag ände (er) från Tie rod end separator
Visa fler instruktioner
1

Placera Utforskaren i neutral växel och tillämpa parkeringsbromsen. Lyft Ford använder ett fordon hissa och ta bort framhjulet (s) med en effekt pistol och uttag.
2

Lossa dörrposten muttern av yttre styrstag slut på inre styrstag anslutning med en öppen nyckel. Om envis, tillämpa penetrerande olja, låt det fem till tio minuter för att suga in och försök igen. Om det behövs, kommer en bärbar propan eller ACETYLEN fackla övertyga dörrposten muttern löst. Låt svalna efter bruten gratis innan du fortsätter.
3

Ta bort sprinten från yttre styrstag ändaxel som ansluter till knogen med en tång nål näsa. Avlägsna kronmutter från yttre styrstag ändaxel med påverkan pistol och uttag.
4

Installera en slips separeringsstång änden på den yttre styrstag ändaxel med klämmor separatorn som släpps ut på knoge. Dra åt åtskiljaraxel med en box-nyckel för att trycka axeln av parallellstaget änden från knogen.
5

Ta bort den yttre änden styrstag från den inre styrstag ände genom att vrida den moturs. Räkna och registrera hur många hela varv det tar att ta bort den yttre änden styrstag för att installera ersättande nära den ursprungliga tå inställningen.
6

Installera den nya yttre änden styrstag till den inre slips stång matcha mängd varv det tog att ta bort. Placera gummistövel på axeln av den yttre styrstag ände och sedan installera den i knogen och byt slottet muttern. Dra åt kronmuttern till 60-fot pounds med en momentnyckel och uttag. Rikta in hålen på slottet muttern i hålet i den yttre styrstag ändaxel för att sätta sprinten i hålet och sedan böja sprinten för att säkra kronmuttern.
7

Drag karmen muttern på den inre Dragstång slut på yttre styrstag slut.
8

Placera smörjnippel (om tillämpligt) på toppen av den yttre styrstag ände och dra åt med en liten skiftnyckel. Fyll smörjnippeln tills startprocessen är fullt utbyggt med en fettspruta. Upprepa proceduren för den andra sidan (om så önskas) innan du byter hjul och med Explorers front linje.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71327.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.