Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man använder ett stroboskop på en Honda

Tidpunkten ljus är utformad för att lokalisera övre dödläget på cylinder 1. Detta är användbart för justering av timingen för tändstiftet till brand så att bränslet har tillräckligt med tid att brinna under arbetsslaget hos motorn. Eftersom bränsle brinner vid en viss hastighet, är tidpunkten för gnistan viktigt att reglera den tid som det bränder i förhållande till RPM för Honda motor. Om gnistan införs vid övre dödläget, har bränslet aldrig tillräckligt med tid att bränna helt. När gnistan införes före övre dödpunkten, börjar bränslet att brinna på kompressionsslaget medan kolven närmar sig och förbättrar kompression. Detta ger mer tid för bränslen och ökad makt. Men eftersom motorn varvar, har bränslet mindre och mindre tid under slaget att bränna. Det kan inte bränna snabbare, så att gnistan måste vara avancerat att bränna tidigare i kompressionstakt att kompensera skillnaden. Detta är vad som bestäms med stroboskop. Använd timing specifikationer finns på ett plakat under huven på bilen. Olika Hondas skiljer på tomgång, beroende på deras särskilda kompression. Instruktioner
1

Leta specifikationerna för din bil. Ta bort locket timing hålet på toppen av växellådshuset. Leta inställningsmärkena så att de lätt kan identifieras. Det kommer att finnas en pekare i mitten av hålet, och en linje på svänghjulet vilket indikerar övre dödläget. Till vänster och höger om linjen blir grad som en indikation på hur många grader före eller efter övre dödläget tidpunkten är. Den "före" timing märke är det som är av intresse.
2

Hook upp stroboskop till Honda genom att kroka fast gnista klämman tändkabeln runt cylinder 1 tändkabeln. Detta är en närmast framsidan av motorn. Haka krokodilklämman slutar till batteriet - röd till plus och svart till negativ
3

Starta motorn och tryck på knappen på timing ljus som frågar vilken storlek motor.. Tryck på knappen tills 4 cylindrig visar upp. Vrid timing ratten på ljuset till 0 grader. Rikta ljuset vid tidpunkten hålet, och trycka av på stroboskop. Vrid timing ratten långsamt tills raka 0-graders strecket på svänghjulet rör sig långsamt under pekaren. Läs det antal grader som pekaren av tidpunkten vred indikerar på stroboskop. Om vredet visar att det tog 18 grader för att flytta linjen på svänghjulet till pekaren, då är det 18 grader före övre dödpunkten. Om Hondas specs var 14 grader före övre dödläget, är tidpunkten lite för avancerat.
4

Lossa muttrarna på distributören som håller den nere. Rotera distributör en mycket liten mängd i samma rotationsriktning för att minska förtändningen. Om förtändningen var lägre än vad som krävs, vrid sedan distributören motsatsen till sin normala rotationsriktning.
5

Kontrollera timingen igen genom att rikta ljuset vid tidpunkten hålet och trycka på avtryckaren och justering ratten tills linjen är under pekaren. Kontrollera mängden förväg nu. Upprepa processen för att flytta fördelaren tills tidpunkten är korrekt. Dra åt muttrarna på distributören och ta bort stroboskop.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71061.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.