Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Styrstag Slutar i en Escape

Ford Escape har en rack-and-pinion servostyrningen. De inre dragstänger ansluta direkt till servostyrning rack och yttre dragstänger bro anslutningen från de inre dragstängerna till styrningen knogarna. När fel uppstår mellan antingen den inre eller yttre styrstag, rörelse som kallas front spel är resultatet. Den minsta spel i slips anslutningar ledhuvuden kan leda till mer allvarliga problem. Däckslitage, vibrationer och styrrespons är några exempel. Om inte repareras, kommer pjäsen att bli mer framträdande och förvärra symtomen. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet (s) katalog Däck rörtång
Ratchet och Hylsnyckelsats
yttre styrstag
end separator Cutting vallar
set Hand skiftnyckel
Inre tie rod end borttagningsverktyg med Ford uttagsadapter
Vise klämma tång sälja Grease gun
Momentnyckel
ersätter yttre styrstag slut
Replacement inre styrstag
Måttband

Visa fler instruktioner
yttre styrstag End
1

Vrid muttrarna 1/8 av ett varv moturs för att knäcka loss innan du lyfter Escape. Lyft upp framhjulet eller hjulen med en domkraft och stödja Escape på en pallbock eller montrar. Avsluta ta bort muttrarna och ta bort hjulen.
2

Ta bort sprinten från yttre styrstag ände stud hjälp av ett par skär vallar och kasta. Att ersätta styrstag kommer att innehålla en ny saxpinne. Ta slottet muttern med Ratchet och uttag eller en hand skiftnyckel set. Använd ett yttre styrstag verktygsände borttagning för att separera den yttre änden styrstag från styrspindeln. Andra metoder skulle kunna anställa en ättikslag gaffel eller lämnar slottet muttern i änden av dragstång slutet stud och smällde det skarpt med en hammare. Eftersom du byta den yttre änden styrstag, kommer det ingen roll om du skadar dammskon eller styrstag slut.
3

Bryt dörrposten muttern löst på yttre styrstag till den inre styrstag anslutning med en hand skiftnyckel. Om envis, penetrerande olja och /eller en gasolbrännare fungerar låsmuttern löst. Låt svalna innan du fortsätter när karmen muttern bryts gratis, om tillämpligt.
4

Skruva den yttre styrstag slutar i en moturs rörelse från den inre styrstag räkna hur många hela varv för att ta bort den och sedan spela in räkningen. Detta kommer att hjälpa dig att installera den nya och hålla tån justering så nära som möjligt. Tänk på några eftermarknaden yttre styrstag slutar inte kan ha exakt samma längd som originalutrustning. En jämförande mätning av både gamla och nya ändar dragstångsförlängningar bör tas med ett måttband och mät justeringar kan behöva göras.
5

bort och ersätta den yttre styrstag genom att vända på förfarandet. Var noga med att installera dammskon på byte styrstag slut innan du installerar stud i knogen. Dra åt kronmuttern att dra slips stud stavände igenom styrspindeln till 37-fot pounds med en momentnyckel och uttag. Rikta in öppningarna av slottet nöt att rymma ersätta sprinten genom hålet i tappen.
6

Placera smörjnippeln på den yttre styrstag slutet topp och vara noga med att inte över- dra åt med en liten hand skiftnyckel. Sluta dra när gängorna på kopplingen är i jämnhöjd med toppen av dragstång änden. Använd en fettspruta placeras på smörjnippeln att fylla och smörj kulleden av yttre styrstag slut. När boot expanderar fullt, det finns tillräckligt med fett inuti. Dra Jamb muttern till ca 33 fot pounds.
Inner Tie Rod
7

bort den yttre änden styrstag som illustreras i avsnitt 1.

8

bort bälgen boot klämmor med hjälp av ett par skär vallar. Om skador uppstår på klämmorna, kan lämplig storlek radiator klämmor användas som ersättning för ominstallation av bälgen boot. Ta bort bälgen stöveln.
9

Använd ett par skruvstäd klämma tång för att säkra pistongskaftet av inre styrstag ände exponeras genom avlägsnande av bälgen stöveln.
10 < p> Använd inre tie verktyget stavände med rätt storlek muffände att ta bort den inre änden styrstag från styrväxel samtidigt säkra kolvens axel. Avlägsna den inre änden styrstag från styrväxel och ersätt med nytt genom att vända på förfarandet. Byt ut bälgen boot och fäst med klämmor i båda ändarna.
11

Dra den nya inre styrstag till styrväxel till 81-fot pounds med hjälp av inre tie verktyget stavände och momentnyckel med en lämplig hylsa. Byt den yttre änden styrstag till den inre styrstag genom att följa det förfarande som återges i avsnitt 1.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71326.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.