Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man återställer Engine Light på en Mazda B2200

Om "Check Engine" tänds på din Mazda, är det varnar för ett fel på en ventil, givare eller solenoid på fordonet. Oavsett orsaken, måste du ha din bil granskas av en kvalificerad mekaniker. Du eller din mekaniker kan använda en OBD diagnostiskt Scan Tool för att hämta datorns felkoder så att problemet kan diagnostiseras korrekt. När fordonet har reparerats, kan du återställa manuellt kontrollera motorn ljus själv på bara några minuter, stänga meddelandet tills en annan situation uppstår att få ljuset att komma igen. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Duk arbete handskar
10mm fast nyckel
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Sätt på din säkerhet skyddsglasögon och tyg arbetshandskar.
2

Öppna din B2200 huva och leta efter batteriet. Bifogat till det är två kablar, en är den negativa kabeln. På änden av kabeln ansluten till batteriet är en klämma med en mutter på den. Lossa att muttern med fast nyckel för att koppla bort den negativa kabeln från batteriet. Säkra den så att den inte kan komma tillbaka i kontakt med batteriet.
3

Skjut kabeln klämma bort den negativa polen, noga med att inte låta det beröra den positiva sidan av batteriet. Vänta minst fem minuter.
4

Sätt negativa klämman batterikabeln tillbaka på den negativa batteripolen och dra åt muttern.
5

Sätt nyckeln i tändningslåset och starta motorn. Titta på instrumentpanelen för att se till att Check Engine har släckts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72934.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.