Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur jag använder min Auto 12V batteriladdare

Bilbatterier ofta dränera eller dö. Detta beror på att någon av flera skäl, bland annat felaktigt underhåll, extremt varma eller iskalla temperaturer eller generator fel eller du helt enkelt glömt att stänga av strålkastarna. Batterier tenderar också att rinna lättare när de närmar sig slutet av sin livslängd, vilket är ungefär fyra till fem år. Om du äger ett 12-volts batteriladdare, föra tillbaka batteriet till livet är en relativt enkel uppgift. Saker du behöver
Ögonskydd
Gummihandskar
Batteri post och terminal rengöringsverktyg eller stålborste
Förlängningssladd (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera att försäkra fordonet ’ s tändningslåset och tillbehör är helt avstängd. Öppna huven och ta bort eventuella skydd i plast eller sköldar som täcker batteriet.
2

Sätt på dig skyddsglasögon och gummihandskar. Rengör batteripolerna med en batteripolen och terminal rengöring verktyg eller borste. Korroderade eller smutsig inlägg kommer att begränsa möjligheten för din laddare att återställa batteriet.
3

Kontrollera att ditt 12-volts batteriladdare är avstängd och frånkopplad. Anslut laddaren ’ s röda, eller positivt, klipp till den positiva batteripolen. Den positiva inlägg är oftast märkta med ett plustecken.
4

Fäst den svarta eller negativa, klipp av laddaren till en omålad del av fordonet ’ s ram eller motorblocket. Försök inte att fästa klämman till en bränsleledning, någon del av förgasare eller plåt.
5

Kontrollera inställningarna på din 12-volts batteriladdare. Om den har en variabel spänning, se till att det ’ s inställd på 12 volt. Vissa laddare har också en amp inställning. Justera ampere till den nivå du önskar. Ju lägre ampere, desto längre tid tar det att laddaren batteriet. Dessutom kan din laddare har en timer. Om så är fallet, ställa in tiden till det belopp du önskar.
6

Vrid laddaren ’ s övergång till ” On ” läge och anslut sladden i ett eluttag, med en förlängningssladd om det behövs. Batteriet ska börja laddas.
7

Vänta tills batteriet att ladda fullt. Återigen kommer den exakta tiden varierar beroende på din laddare och dess inställningar. Till exempel, om laddaren är inställd på två ampere, kan ett batteri kräva upp till 20 timmar för att bli helt återställd. Det får endast kräva fyra timmar om batteriet laddas med en hastighet av 10 ampere. Kontrollera om batteriet ofta medan den ’ s laddning. Många nyare laddare har indikatorlampor som visar när batteriet är fulladdat.
8

Koppla ur batteriladdaren och vänder sin övergång till ” Av ” position. Ta den negativa klämman från ramen eller motorblocket, följt av den positiva klämman från batteriet ’ s positiva inlägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72401.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.