Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter generatorn på en Chevy S10

Chevrolet S-10 pickup uthärdat 23 års produktion i USA. Även om ett fåtal olika generationer utföranden inträffade eftersom trucken mognat, var en av de Stöttepelaresärdragen i denna Chevy tillgängligheten till generatorn. Generatorer misslyckas sällan, men tillgång till S-10 generator gjort det en enkel laddning systemkomponenten att ersätta för den bestämda gör-det-själv mekaniker. Om batteriet har tömts på grund av generatorn misslyckas, bör du ge ditt batteri en fulladdning, eftersom generatorn bara återställer en del av avgiften tillbaka till batteriet. Saker du behöver
Ratchet och Hylsnyckelsats
Hand skiftnyckel uppsättning
Serpentine belt verktyg med 3/8-tums fyrkant adapter
liten hammare
Liten brytjärnet
Byte generator
Batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batteripolen, och sedan isolera den så att den inte kommer tillbaka i kontakt med batteriet inlägget under generatorn ersättare.
2

Avlägsna luftinloppskanalen, om tillämpligt för din S-10.
3

Placera 3/8-tums fyrkant adapter i serpentin bälte verktyg, och sätt in den i fyrkant på spännaren. Vrid sedan spännaren att lindra spänningen på remmen. Håll verktyget med ena handen, använd den andra handen för att ta bort remmen från generatorn remskiva. Ta inte bort bältet om du vill ersätta det liksom. Låt spännaren att försiktigt vila tillbaka till sin ansatta läget, och sedan ta bort Serpentine belt verktyget.
4

ta bort bygeln värmeslangen, om tillämpligt för din S-10.
5

Lokalisera svart-eller röd-färgade locket på baksidan av generatorn, och dra bort det med fingrarna för att exponera terminalen låsmuttern. Håll insidan muttern stabilt med en skiftnyckel, sedan dra ut den yttre låsmuttern med en spärr och uttag. Ta terminalen tråd.
6

Dra ut de två främre generatorns fästskruvar, ta sedan bort den bakre bulten generatorns fäste. Använd en liten bändjärn, bända generatorn uppåt. Koppla resterande anslutningar till generatorn, och lyft det från S-10. Använd en liten hammare för att knacka fram distansbussning på framsidan av generatorn fästet, så att du lätt kan passa ersättare generatorn i fästet.
7

Installera den nya generatorn genom att vända på förfarandet. Test-starta generatorn när du har ersatt den negativa batteripolen. Se till att ladda batteriet med en batteriladdare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71328.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.