Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en 1999 Jeep Bakrutetorkare Motor

bakrutetorkarens motor på 1999 Jeep Wrangler monteras på den bakre lyft glaset på hardtop. Om det inte fungerar, kan du köpa en ny torkarmotor på många bildelar butiker, specialitet återförsäljare Jeep och återförsäljare Jeep. Den fäste som fäster på glas har mycket specifika vridmoment specifikationer som kommer att hålla glaset spricker när du drar åt bultarna. Om du inte har en momentnyckel, kan du hyra en i de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Wrench in
Inch-pound momentnyckel
Fot-pound momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Leta reda på de tre skruvarna som håller fast den bakre luckan torkarmotorn över motorn på insidan av hissen glaset. Lossa skruvarna med en stjärnskruvmejsel och dra kåpan rakt bakåt för att ta bort det. Ställ luckan åt sidan.
2

Lossa elkontakten från hardtop till torkarmotorn vara deprimerande låsfliken och dra ut det ur kontakten på motorn. Lay ledningsnätet åt sidan för nu. Addera 3

Flytta till utsidan av Jeep och placera den bakre torkararmen. Fäll upp locket på slutet som fäster till torkarmotorn att exponera den kvarhållande muttern under det. Ta bort muttern genom att vrida den moturs med en skiftnyckel. Dra sedan armen rakt av från axeln.
4

Ta bort muttern på axeln bakom torkararmen med en skiftnyckel. Ta bort brickan från den utgående axeln samt. Ställ dem åt sidan för återanvändning senare. Ta bort muttern från isolatorn som håller torkarmotorn fäste till den bakre lyft glaset med hjälp av en skiftnyckel. Skjut brickan från bulten, dra sedan torkarmotorn ifrån glaset.
5

Placera den nya torkarmotorn och fäste upp till glaset. Skjut den utgående axeln genom hålet i glaset och fästet på monteringsniten. Montera brickan och muttern på monteringsniten och dra åt till 43 tum-pounds med en momentnyckel.
6

Montera brickan över den utgående axeln på utsidan av glaset, trä därefter muttern på axeln. Dra åt muttern till 44 tum-pounds med en momentnyckel. Flytta in i jeepen och anslut kablaget från hardtop till torkarmotorn genom att skjuta de två ihop kontakterna tills flikarna ingrepp.
7

Skjut torkarmotorn trim locket över motorn och montera de tre monteringsskruvar. Dra åt skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Installera det bakre torkararmen på den nya motorns utgångsaxel, följt av den kvarhållande muttern. Dra åt muttern till 9 pund-fötter med en momentnyckel, knäpper sedan locket stängt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72080.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.