Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så kolla om vattenpumpen Bad

Vattenpumpar driva kylvätska genom fordonets kylsystem , med en fläktrem eller en kamrem . Vattenpumpar kan bli fel med tiden . Det är oftast tecken på att det går dåligt . Om problemet har lösts i tid , kan du undvika kostsamma reparationer . Du kan söka efter en dålig vattenpump i några få enkla steg . Instruktioner
Tecken på en dålig Vattenpump
1

leta efter läckor från under fordonet . När en vattenpump går dåligt , är en av de första tecknen läckande kylvätska . Inspektera områden runt kylaren och slangar för tecken på läckage . Om det läcker , konsultera en mekaniker omedelbart .
2

avgöra om det är överhettad . Överhettning är ett tecken på att vattenpumpen läcker och behöver omedelbar uppmärksamhet . Kontrollera temperaturmätaren på instrumentpanelen för att se om den har stigit in i den heta zonen . Kontrollera också att se om ånga stiger från motorn . Addera 3

Leta efter pooler av grön vätska under bilen . Detta är ytterligare ett tecken på att vattenpumpen är dålig . Efter att dra ut ur en parkeringsplats , kontrollera om en grön vätska är på marken under bilen .
4

Lyssna efter missljud som kommer från bilen under körning . Om du hör ett vinande ljud som kommer från uppvärmningen eller ventiler , visar att det finns ett problem med vattenpumpen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72866.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.