Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar generatorremmen på en 1996 Prizm LZI

Geo Prizm delade samma plattform som Toyota Corolla på 1990-talet. Dessa bilar kom med en 4-cylidner motor som använde en V-rem-system för att driva motorn tillbehör, med individuella bälten kör varje komponent. Om generatorremmen går ut, kommer avgiftssystemet upphöra att fungera och du kommer så småningom bryta ner. Lyckligtvis kan byta bältet på 1996 Geo Prizm LZI göras på under 10 minuter. Saker du behöver
skruvnyckel set
Byte generatorrem
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och leta reda på generatorn. Det är på förarens sida av motorn, mot toppen. Det finns två bultarna som håller generatorn på plats. Lossa dem båda med en skiftnyckel.
2

Skjut generatorn mot mitten av motorn för att ta bort all spänning på remmen. Dra sedan bort remmen från generatorn och den centrala skivan och kasta den.
3

Ställ ersättande remmen på centrala remskiva, sedan slinga runt generatorn. Skjut generatorn bort från motorn och dra åt generatorns bultarna med en skiftnyckel.
4

Tryck ner på mitten av remmen och se hur långt du kan skjuta ner den. Om du kan pressa det mer än 1/4-tums, tryck sedan generatorn tillbaka ytterligare att lägga till mer spänning till linjen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72076.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.