Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur du ändrar en punktering på en 2004 KIA Sorento

Du kör på vägen, på väg hem från mataffären, och ett däck på din 2004 Kia ​​Sorento kör över en spik och pop. Vill du veta vad du ska göra för att vara tillbaka på vägen inom 10 till 15 minuter? Byta främre eller bakre däck är inte en svår procedur, så länge du har rätt verktyg och vet hur. Saker du behöver
Jack
Wheel lug skiftnyckel
reservdäck
Visa fler instruktioner
1

Slå på varningsblinkers, placera bilen i parkera på en plan yta och stäng av fordonet, på ett säkert sätt till sidan av vägen. För manuellt växlade bilar, dra i nödbromsen och lämna bilen i växel när bilen är avstängd.
2

Kolla speglar att se till att det inte finns några mötande fordon innan du öppnar dörren. Chef direkt mot stammen och öppna den bakre luckan.
3

Avlägsna domkraften från sitt fack på höger sidovägg av stammen. Lyft lastluckan golvet facket och dra ut det rakt jack handtaget och "L"-formad hjul lug skiftnyckel.
4

Grip tappmuttem uttaget hjulmutternyckeln och spinn moturs för att sänka den extra däck från botten av fordonet tills däcket sitter platt på marken.
5

Koppla bort reservdäcket från metalltråd och hållare som håller den på plats under bilen. Rulla däcket över till punktering.
6

Placera hjulet lug skiftnyckel på den första av fem muttrarna som håller punktering på plats och snurra motsols ett varv. Fortsätt att göra detta för varje av de fem muttrarna. Vill inte att centrifugera dem helt - bara lossa dem
7

Hitta den fasta sub-frame skena som löper längs längden av bilen närmast det punkterade däcket och flytta domkraft under den.. Sätt domkraften handtaget i uttaget för att lyfta fordonet.
8

Pump domkraften fram till punktering stiger två inches från marken. När säker, skruva de lösa muttrarna och dra av hjulet, placera den på marken.
9

Lyft reservhjulet och skjut den på klackarna innan åtdragning de fem muttrarna på plats med skiftnyckeln. Dra åt genom att snurra medurs nötter.
10

Sänk domkraften sakta tills bilen vilar tillbaka på marken med den nyligen monterat reservdäck. Ytterligare skärpa varje muttrarna nu att det fulla trycket av fordonet är på reservdäcket. Kia rekommenderar ett åtdragningsmoment på 65 och 87 fot pounds för varje.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70788.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.