Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Däckverkstad Tryckluftsverktyg

Däck reparationsverkstäder är bullriga ställen, främst på grund av pneumatiska verktyg som används av installatörer. Den mest uppenbara verktyget är det luftdrivna som används för att ta bort och installera hjulen. En modern däckverkstad kunde inte existera utan ett fullt sortiment av tryckluftsverktyg. Däckverkstad 101
Air kompressor motor och huvud.

En kompressor är den grundläggande kraftkälla för de flesta verktygen i en däckverkstad. Air verktyg beror på två saker för att fungerar korrekt: tryck och volym. Dessa är som vridmoment och hästkrafter i en bilmotor: Ju mer volym, desto större verktyg som du kan använda. Ju högre tryck, desto snabbare kan du stänga av funktionen. Kommersiella kompressorer är i allmänhet två-stegs enheter där luft komprimeras två gånger och sedan matas in i en stor hög volym tank. Rör bär sedan luft genom hela butiken för att mata de olika verktyg och maskiner.
Mutterdragare
Typiska mutterdragare.

mest synliga verktyg i en däckverkstad är mutterdragare. Detta är den bullriga verktyget ansluts till en lång slang som används för att ta bort och installera hjulen. Den har en justerbar inställning för att variera trycket på hjulet klacken. Det är inte omöjligt för en felaktigt använt mutterdragare för att knäppa upp ett hjul stud. De finns i många storlekar bestäms av storleken på den kvadratiska flänsen som håller hylsan. Den vanligaste, 1/2 ", används för allmän auto reparation. En däckverkstad som ersätter stora lastbilsdäck kommer att ha en i 3/4" eller 1 "-enhet, liksom. <
br> Fancy Wheels
Custom polerade hjul

få ett däck på sina hjul kräver ett däck förändras maskinen. Detta är en hybrid som använder luft, hydraultryck och el för att snurra hjulet och trycker på däcket på fälgen, där den kan fyllas med luft. Lufttrycksmätaren, medan enkel, är viktigt att mäta rätt mängd luft i däcket. För mycket luft kommer att orsaka snabb förslitning, medan för lite luft orsakar hög värme. Antingen skick lika tidigt misslyckande.
Big Lift

Bilar och lätta lastbilar är lätt lyftas av de allestädes närvarande golv uttag. De är kapabla att lyfta så mycket som tre ton. När något riktigt tunga behov lyft, kallar det för en luft-over-hydraulisk flaskdomkraft. Liknar en miniatyr oljefat, kan dessa uttag lyfta över 20 ton med lätthet, eftersom lufttrycket tvingar en hydraulisk kolv till handling.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70777.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.