Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hemlagad däcktätningsmedel

En blåst däck kan sätta ganska buckla i resplanerna för alla förare eller cyklist. Däcken är skor av fordonet, och hålla däcken i god form är avgörande för både säkerhet och funktionella skäl. Däcktätningsmedel kan vara mycket användbara i att stänga däck läckor och förhindra luftläckage. Medan det finns flera namn tätningsmedel på marknaden, t.ex. alger och Ultraseal, en del människor föredrar att göra sina egna. Hemlagad Tätningsmedel

Ren glycerin används ofta som en bas för hemgjord tätningsmedel eftersom det är en bra förtjockningsmedel. Human skäggstubb eller glitter fungerar bra när de läggs till det eftersom de större partiklarna kan blockera en läcka när det injiceras in i däcket genom en luftpump, likt blodet koagulerar runt en klippa.

Helmjölk har använts som ett tätningsmedel i cykeldäck innan eftersom fetthalten hjälper plug läcker och vätskan trycket inuti däcket stärker den mot påtryckningar utifrån och punkteringar. Detta fungerar bättre som en kortsiktig lösning för en punktering eftersom mjölken kommer gå sura och bli en grogrund för bakterier inne i däcket med tiden. Om du använder helmjölk eller färskost som ett däck tätningsmedel, bör det vara bara tills du kan få däcket bytas ut. Om du vill fortsätta att använda ett punkterat däck under en längre tid, håll dig borta från färskvaror som mjölk eller färskost. Om däcket blåser ut en lång tid efter det att mjölken tillsattes, kommer det att finnas en foul lukt frigöras när däcket överträds.

Flytande latex är ett annat alternativ som tätningsmedel-bas eftersom det kan injiceras i däck i flytande form och sedan härdar i ett gummiliknande ämne som kan täcka punktering. Använda en kurs fil på tuben av en cykel däck kan producera en gummiliknande damm som fungerar ungefär som glitter i koagulering runt luftläckage. Istället för att kasta ut en gammal tub, lämna in den och sedan lägga den resulterande damm i din hemgjorda blandningen. Det fungerar bra med latex också.

Mögel byggmästare, en typ av reparation spackel, är ett annat alternativ att täta läckor. Ämnen som börjar i flytande form och sedan stelna till en klibbig substans gör för bra tätningsmedel. Vissa lim kan vara effektiva, såsom epoxi, men andra inte binda till gummi mycket bra eller inte är vattentät. Vitt lim skulle inte vara tillräckligt starka för detta ändamål och är inte vattentät så det rekommenderas inte.

Vissa tätningsmedel och kombinationer fungerar bättre med vissa däcktyper än andra, så experimentera med din hemgjorda tätningsmedel för att se vad fungerar bäst för dig. Om du fortfarande har problem med punkteringar eller luftläckage, prova en färdigköpta tätningsmedel eller blanda en butik varumärke med din hemgjorda tätningsmedel och se om det är en förbättring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70758.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.