Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man tar bort de bakre lagren på en 2000 Silverado

Chevrolet har tillverkat lastbilar sedan 1947. De gamla timers älskade sina bilar och det tog inte mycket för att starta en diskussion om vad företaget gjorde den bästa lastbil. Den 2000 Chevy Siilverado har en dator som drivs tändsystem som kraftigt förbättrar bränsle körsträcka. När det gäller påkörning bostäder eller det tekniska namnet, den bakre differentialen har designen ändrats lite under de senaste åren. De största förbättringarna är i kvaliteten på det material och den tillverkningsprocess som används vid framställning av kugghjulen, lagren, och stålet. De bakaxellagringar i Silverado är ordentligt monterade i differentialhuset. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Ordet jack
Jack står
hjulblock
Hammer
Wrench set
Skruvmejselsats
Shop handdukar
Socket set
dräneringskärlet
Inre tätning avdragare
Intern glidhammare
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en solid plan yta. Blockera framhjulen för att hålla bilen från att rulla. Lossa, men ta inte bort muttrarna på de bakre hjulen.
2

Placera en domkraft under mitten av den bakre differentialen och höja trucken. Sätt i två pallbockar, en under varje axel rör nära hjulen att stödja lastbilen och ta bort domkraften.
3

Skjut en åderlåtning pan under bakre differential. Lossa och ta bort skruvarna på den bakre differentialen luckan. Tryck den bakre luckan löst och ta bort den. Låt växellådsolja rinna in i pannan.
4

Rotera kuggkransen att lokalisera mitten regeltappen låsning. Lossa och ta bort mitt regeltappen låsning. Tryck Chrome mittappen ut ur hålet i differentialhuset. Ta bort båda bakhjulen och bromstrummor från lastbilen.
5

Skjut de bakre axlarna i riktning mot den bakre differentialen bostäder. Dra C-clips från slutet av axeln. De C-klämmor är placerade på den differentiella änden av axeltappen. Kontrollera att axeln är i tillräckligt långt så att C-clips rensa bearbetade räknaren sink i differentialhuset.
6

Skjut axlarna ur den bakre differentialen, ta hand för att stödja axeln så det skadar inte axel tätning inuti hjulet änden av axeln röret.
7

Sätt fingrarna på en glidhammare, lageravdragare i hjulet änden av axeln bostäder och placera fingrarna bakom hjullager. Använd glidhammare att hamra axellagertemperaturen ur både utanför ändarna av den bakre änden bostäder.
8

Omvänd stegen ovan för att sätta ihop den bakre differentialen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70898.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.