Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur du ändrar en Honda Motorcycle Tire

Du kan ändra en Honda motorcykel däck själv med några enkla verktyg. Nästan alla Honda MC däck är slanglösa och en snabb kontroll med din Honda butik eller bruksanvisningen innan du köper ett nytt däck kommer att försäkra att du installerar den korrekta. Du behöver inte ha en uppsättning en officiell däck verktyg för att ändra en Honda motorcykel däck eller vara en expert mekaniker. Alla som arbetar noggrant med några enkla verktyg kan göra detta. Saker du behöver Sida 2 däck strykjärn
2-by-4 (12 inches lång) katalog 4 2-by-4s (2 inches lång) katalog Nails
ventilkärnan verktyg
Tryckluft
Diskmedel
Vatten
Sprayflaska
Nytt däck
New ventilspindeln
Visa fler instruktioner
1

Nail två av den 2-fot lång 2-by-4s tillsammans ovanpå varandra så att de bildar en 4-by-4. Gör detta med resterande 2-fot långa 2-by-4s.
2

Placera 4-by-4s du gjorde bara så att du kan lägga däcket platt över dem och däcket är balanserad . Kontrollera att navet i fälgen inte vidrör marken.
3

Skruva ventilskaftet på däcket och låt all luft ut (du kan behöva använda ett verktyg ventil kärna att göra detta). Tryck på däcket för att kontrollera att all luft är ute.
4

Blanda dishsoap och vatten i sprayflaska. Använd ca tre till fyra kramar av dishsoap per halv flaska vatten.
5

Använd din 12-tums lång 2-by-4 för att bryta den pärlan av däcket runt fälgen. Vulsten av däcket är läppen av den faktiska däck som håller den på fälgen under tryck av luften. Lägg kanten på träet nära kanten och tryck med dun. Din vikt kommer att vara tillräckligt för att "bryta pärla." När du bryter pärlan, spraya lite av dishsoap och vatten lösning på gummit av pärlan som den drar från kanten, kommer detta att förhindra att gummit från tätning till fälgen när du släpper det.
6

När pärlan bryts runt ena sidan av fälgen, ta en av de däck strykjärn och sätt den platta, spatel-liknande slutet mellan däcket och fälgen. Tryck handtaget bort från dig, över kanten så att den platta änden går under kanten och in i däcket. När du trycker ner handtaget, kommer däcket lyfta upp och exponera en lucka på insidan om däcket. Sätt i den andra däck järn i däcket några inches sätt. Med däck järn som lyfter däcket, trycka ned handtaget och dra det lätt mot dig och detta kommer "poppa" det över utsidan av fälgen. Upprepa detta steg med den andra däck järn, popping däcket över kanten och sätta järnet några inches bort tills ena sidan av fälgen är nu i däcket med pärlan kanten på däcket över det.
7

Vänd däcket över och driva däcket från fälgen. Du kanske måste använda däck järnen för att lyfta den motsatta kanten över kanten, men det kommer oftast pressa lätt bort.
8

Placera din nya däck på din 4-by-4s och spraya sträng däcket med dishsoap och vatten lösning.
9

Rada upp dina fälg så ventilskaftet av din nya däcket är i linje med ventilspindeln hålet i fälgen. Använd dina däck strykjärn, försiktigt bända strängen av däcket över hela fälgen.
10

Vänd däcket över och spraya den pärla som är vänd uppåt med dishsoap lösningen igen. Tryck fälgen tills den är fångad på fälgen. Från och med den del av däck som har ventilskaftet, använda däck strykjärn för att försiktigt bända vulsten under kanten, dra ventilskaftet genom fälgen hålet innan man går runt hela kanten och "hugg" vulsten av däcket i .
11

Kontrollera däckens se till är helt på fälgen och att ventilspindeln känns rakt och inte böjt genom fälgen hålet. Blås till tillverkarens specifikation och installera på din Honda motorcykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70735.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.