Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man byter fönstret förarsidan i en 2000 Hyundai Elantra

Hyundai Elantra infördes till Förenta staterna i 1992 års modell. Den var försedd med en 2,0-liters, rak, fyrcylindrig motor med förmåga att producera 140-hästkrafter. Den 2000 Elantra gjordes tillgängliga med standard makt fönster och dörrlås. Byta förarsidan fönster på 2000 Elantra kräver viss mekanisk förmåga, eftersom du kommer att krävas för att ta bort och installera invändiga karosseridelar också. Byte detta fönster tar ungefär två timmar om du är en nybörjare. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Phillips skruvmejsel
1/4-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats, med 6-tums förlängning
Ny förarsidan fönster med regulator clips

Visa mer instruktioner
1

Öppna förardörren av Elantra och sitta i förarsätet. Sätt i tändningsnyckeln i tändningslåset och vrid nyckeln till "II" eller accessoarer läge. Rulla förare fönstret ner ungefär en fjärdedel till halvvägs. Vrid nyckeln och ta bort nyckeln ur tändningslåset för säkerheten.
2

Ta brytaren fönsterhissen från dörren med hjälp av en platt skruvmejsel för att bända på framsidan av omkopplaren ut först. Dra i spaken för hand. Koppla den elektriska kontakten från baksidan av kopplingspanelen för hand. Avlägsna skruven från centrum av den inre dörrhandtaget bezel, med en stjärnskruvmejsel. Ta bort handtaget bezel från dörrpanelen. Ta bort de tre skruvarna från botten av dörrpanelen och dra luckan utåt i botten för att släppa plastkroppen klipp.
3

Dra hela dörrpanelen uppåt och mot din kropp från innanför dörren, för att frigöra panelen från dörrkarmen helt. Håll luckan i vänster hand, mot mitten av panelen på längden. Nå runt baksidan av dörrpanelen i fronten, och dra högtalaranslutning från dörren högtalaren. Avlägsna luckan helt och ställ den utanför ditt arbetsområde. När du är klar bör du titta på insidan av dörrkarmen och bifogade vädertätning.
4

Dra tätningslisten nedåt, med början vid båda övre hörnen. Vädret tätningen är helt enkelt hålls på plats av en specialiserad lim som ständigt förblir klibbig. Peel tätningen nedåt tills du utsätter det inre arbetet i det övre fönstret regulatorn. Detta är en horisontell stång som löper parallellt med botten av glaset i luckan.
5

Ta bort de fyra fästskruvarna, två per utgång, från botten av dörren glas, med en 1/4- tums enhet Ratchet och uttag. Steg till utsidan av förardörren och försiktigt stänga förardörren mot dörrkarmen, men inte så att den hakar fast. Ta glaset i luckan genom att dra den uppåt och utåt, bort från bilen. Tryck inte i någon riktning eller vinkel under denna operation eller du kommer att bryta den gamla dörren glaset i handen. Ta bort den gamla dörren glaset helt.
6

Montera ny dörr glas i dörrkarmen, som stod utanför fordonet. Inspektera visuellt exponerade fönster spår på främre och bakre ändar av dörrkarmen för att säkerställa rätt inriktning inom dörrkarmen. Låt glaset i luckan för att vila på det översta fältet i fönstret regulatorn. Öppna försiktigt förardörren och luta dig tillbaka i förarsätet. Rikta den nedre av regulatorn dörr glas flikar med upp i fönstret regulatorn monteringsskruvar.
7

Installera fönstret hold-down muttrar på regulatorn bultarna. Dra åt muttrarna med en 1/4-tums enhet Ratchet och uttag tills de ligger tätt, vrid spärren 1/4-turn längre. Denna "snug-och-en-fjärdedel"-metoden för åtdragning används när inget vridmoment behövs verkligen på en bult eller mutter. Tillämpa för mycket vridmoment till basen av fönstret kommer att bryta ny dörr glas. Dra åt alla fyra muttrar. Sätt tillbaka tätningen dörren vädret tillbaka och på dörrkarmen. Jämna ytterkanterna av vädret försegla ner för hand för att fästa den på ramen.
8

Häng toppen av dörrpanelen tillbaka på dörrkarmen, men inte in panelen ännu. Nå runt framsidan av panelen, och anslut den elektriska kontakten tillbaka till dörren högtalaren. När du är klar med högtalaranslutning, så du kan sätta upp på dörren panelen nere i dörrkarmen. Tryck på panelen nedåt tills det sitter i fönsterkarmen. Tryck luckan i botten, för att sätta tillbaka plastplattan klipp.
9

Dra fönstret motorkablaget panelmontage genom panelmontage hålet i dörren. Tillbaka anslutningen till baksidan av fönstret kontrollpanelen. Montera den bakre kanten av kontrollpanelen i dörrpanelen, sedan pop framsidan av växlarna tills den snäpper fast. Sätt tillbaka de tre nedre skruvarna genom dörren panelen och in i dörren. Vrid skruvarna tills de ligger tätt med Phillips skruvmejsel.
10

Montera inre ringen dörrhandtag tillbaka bakom handtaget. Sätt i skruven i mitten av ramen och dra åt skruven tills det är tätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59789.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.