Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur fixar Molnigt strålkastarglasen

Strålkastare är en viktig säkerhetsfunktion på något fordon. Med tiden kan din strålkastarglasen grumlig eller dimmig. Den grumliga utseende är faktiskt en missfärgning av linsen som orsakas av värmen av glödlampan. Grumling är ganska vanligt på bilar byggda före år 2000. Den grumling problemet kan åtgärdas på två sätt: köp och installerar en ny lins eller köp rengöringsmedel och polermedel för att avlägsna linsen rester manuellt. Saker du behöver
1200-grit sandpapper
1000-grit sandpapper
800-grit sandpapper
600-slippapper
trädgårdsslang
frotté
Plastic polish
Skur svamp (för kök kastrull eller stekpanna) katalog Pappershandduk
Klar skyddande beläggning
Diskmaskiner svamp
Visa fler instruktioner
1

Sand den grumliga strålkastare linsen i en cirkulär rörelse som börjar med 1200-slippapper, som är den finaste kvalitet. Arbetet med en lins i taget. Börja inte slipa den andra linsen tills du har arbetat färdigt på den första.
2

Använd grövre 800-grit sandpapper att slipa linsen om 1200-slippapper inte ger önskat resultat. Beroende på graden av grumling, kan du behöva sand linsen med ett grövre grus. Om linsen är fortfarande ogenomskinlig efter användning 800-slippapper, prova 600-grit sandpapper.
3

Tvätta linsen efter slipning för att avlägsna slipdamm och rester. Torka linsen med en frotté.
4

Inspektera Strålkastarglas under ett starkt ljus för att kolla efter små gropar. Groparna orsakas av flygande skräp eller sand slår linsen när bilen rör sig med en hög hastighet.
5

Använd 1200-grit sandpapper att slipa några gropar du observerar, slipa i en cirkulär rörelse . Slipa inte bort gropar helt utan kommer jämna ut kanterna och gör groparna verkar vara i linje med den oskadade omgivande ytan av linsen.
6

Tvätta linsen och torka den med en frotté.
7

Pressa en klick plast polish på en svamp och applicera genom att torka i en rak linje över linsen. Låt polish på linsen i en minut och torka sedan av med en pappershandduk.
8

Applicera en ärtstor mängd tydligt skyddande beläggning på en disk svamp. Gnid beläggning på linsens yta. Torka av överskott av med en pappershandduk. Upprepa alla ovanstående steg för den andra Strålkastarglas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59410.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.