Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man fixar en Power Window Motor

Effekt fönster motorer är extremt tillförlitliga, och när något går dåligt, diagnostisera och åtgärda problemet är oftast ganska lätt. Det finns inte mycket som kan gå fel. En makt fönster motor består av en rulle, en sektor växel och motordrivningen, som alla är utbytbara. Innan du fäster motoreffekt fönstret, först bort minuskabeln från fordonets huvudbatteriet. Var försiktig när du arbetar med rörliga delar inuti fordonet dörren. Saker du behöver
Silvertejp
Skruvmejsel
Wrench
stjärnskruvmejsel
New power motor
Visa fler instruktioner
1

Tejpa fönsterglas i det stängda läget för att hålla den på plats under arbetet inre mekaniska delar fordonsdörren. Lossa dörrpanelen genom att bända på fästelement runt kanten av paneler, med hjälp av en skruvmejsel, och ta bort panelen. Också ta bort vädret folien och spara den för senare.
2

Ta bort de fyra eller sex bultar på dörren håller regulatorenheten. Regulatorn monteringen är den del som håller fönsterrutan och flyttar den upp och ner på ramen spåret innanför dörren. Nästa, skruva två skruvarna som håller glasrutan i regulatorn klämman. Nu kan du ta bort regulatorenheten och ramen spår från dörren hålighet medan silvertejp håller glasrutan på plats. Fäst vid ramen är motormekanismen.
3

Koppla elkabeln ansluten till motorn från ledningarna i dörren. Undersök motormekanismen. Den motordon är fäst vid en roterande rulle, som i sin tur är fäst vid en sektor växel. Denna sektordrev vänder den bifogade länksystem som fysiskt flyttar fönsterglas upp och ner. Låt ledningarna hänger från dörren hålighet för nu, och lägg motorenheten på marken med motordrift uppåt.
4

Skruva loss de fyra eller sex bultarna som håller missade motordrift till roterande rulle, med nyckeln. Ta den missade motor och ersätta med den nya motorn, sätter den runda bostäder i den nya motorn över exponerade roterande rullen. Dra åt de fyra eller sex bultar, och anslut kabeln från den nya motorn till ledningar hängande från dörren hålighet.
5

Sätt ramen och motorenheten in dörren hålighet, och ersätta fyra eller sex bultarna som håller det på dörren. Var noga med att stoppa den kablage tillbaka in i dörren så att den inte stör någon av de rörliga delarna. Manuellt flytta regulatorenheten upp så att du kan klämma fönsterglas tillbaka och dra åt de två skruvarna. Byt ut plast vädret lakan och dörrpanelen. Du kan ta bort tejpen när glasrutan är ordentligt fastsatt i regulatorenheten. Återanslut batteriet och testa fönstret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59637.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.