Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man reparerar en Stuck bakre förarsidan Fönster

Den bakre förarsidan fönster på din bil kan ibland fastna i antingen stängt eller öppet läge. De vanliga orsaker till detta fel är den förtida fel på fönsterhissen eller fönster motor. Fönstret kan också falla av eller fastna på spåret om limmet håller fönstret till spåret misslyckas eller om spåret blockeras av skräp. Diagnostisering och reparera detta problem nödvändiggör avlägsnandet av det inre dörrpanelen och trim. Saker du behöver
Wrench
Skruvmejslar
Ratchet och Hylsnyckelsats
uretanbaserad auto glas lim
litiumfett
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln till "ON" och försök att driva den bakre förarens sidorutor makt. Om du kan höra motorn drift men fönstret kommer inte flyttas upp eller ner, kan fönstret vara fast på sin bana. Om du inte kan höra motorn drift kan motorn behöver bytas. Kontrollera säkringarna för fönsterhissarna innan du försöker ta bort fönstret motorn.
2

Koppla bort minuspolen från batteriet med en skiftnyckel. Detta kommer att minska risken för stötar och förhindra att batteriet laddas ur. Addera 3

Öppna den bakre förarsidans dörr. Ta det inre dörrpanelen och trimma. Den metod för att avlägsna panelen och trim kommer variera beroende på fordonet. Rådgör med din bilens servicemanual och se till att hålla koll på alla clips och skruvar.
4

Inspektera fönstrets spåret för tecken på obstruktion. Du kan behöva tillämpa en liberal mängd litiumfett till spåret. Om fönstret är off-track, rengör fönstret av allt lim och tillämpa uretan-lim på fönstrets fästpunkten. Sätt tillbaka fönstret till fästpunkt och lämna fönstret ostört i uppfällt läge för en till två dagar.
5

Inspektera fönster regulator och motor. Fönstret regulatorn behöver bytas om kablarna snäpps eller sliten. Om fönstret motorn inte fungerar, kommer den också att behöva tas bort. Metoder för att ta bort båda komponenterna kan variera beroende på fordonet.
6

Sätt tillbaka dörrpanelen och trimma till den bakre förarsidan dörren när du är klar. Stäng dörren och sätt tillbaka den negativa terminalen kabeln till batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59685.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.