Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Vindruta Scuff Borttagning

En repig eller repad vindrutan är inte bara ful, det är farligt. Att kunna se klart ut ur bilens vindruta är avgörande för att undvika olyckor, så det är viktigt att ta hand om repor och märken så fort de inträffar. Överväganden

Först av allt, se till att det är en instegsskydd märke eller repor och inte bara smuts. Tvätta vindrutan försiktigt men noggrant med tvål och vatten, och om nödvändigt, använda en vanlig rakblad på en vinkel för att avlägsna eventuellt saven eller klibbigt material. Om du bestämmer att varumärket verkligen är en början och det är ganska djupt, kan du behöva ta bilen till en professionell. Om varumärket är en spricka, kommer det att hålla helt enkelt expandera tills du har inget annat val än att byta ut vindrutan. Om du upptäcker att du måste ta bilen till en professionell, kolla med din bils garanti för att se om en sådan tjänst är täckt.
Gentle Abrasives

Många skrapmärken och repor resultat från defekta eller åldrande vindrutetorkare skrapa över glaset. Du kan prova någon av ett antal slipande "recept" och se om det hjälper ta bort märket. En av de produkter som mest rekommenderas av mekaniken är cerium oxide, ett orange pulver du kan hitta i auto butiker eller på nätet. Fukta en mjuk trasa eller svamp och doppa den i oxiden så att du gör en pasta på duken. Sedan gnugga trasan i små cirklar, med tryck över skav, men håll koll på ditt arbete så att du inte överdriva.

Köp några juvelerare rouge (järnoxid) för avlägsnande tröskelskyddet märket. Det kan hittas i varuhus, järnaffärer, butiker hobby eller smycken butiker utbudet. Blanda 1 uns av järnoxid till en pasta med 1 uns glycerin och 1 uns vatten. Sätt en liten mängd på en trasa och gnid den på repor, tvätta bort med rent vatten från tid till att kontrollera dina framsteg.
P Om du har svårt att hitta ceriumoxid eller juvelerare rouge, prova ultrafina stål ull (0000 grade) och polera mycket försiktigt följt av ett glas scratch remover produkt från en automatisk leverans butik.

Andra slipmedel du kan hitta i din lokala livsmedelsbutik också kan fungera bra. Bon Ami och Bar Keepers vän är två lätt-slipande produkter som är säkra att använda på de flesta underlag. Precis som med ceriumoxid, ta lite på en fuktig trasa och polera repor eller scuff märket tills det är borta. Om du har en elektrisk buffert, kan du använda det istället för vanlig armbåge fett. Tandkräm (inte gelen typ) är ett annat mycket fint slipmedel som kan användas med en trasa för att avlägsna märken.
DIY kit

Många auto leverans butiker säljer byggsatser vindrutan reparation eller vindrutan repa eller nackskinnet kit remover som vanligtvis består av en speciell glas-polerskiva eller pad och olika kvaliteter av pimpstenspulver. Dessa kit kommer med fullständiga instruktioner, är lätta att använda och kommer inte att skada eller snedvrida glaset. Addera Professional Service
p Om allt annat misslyckas, eller om det verkar att din vindruta skador är värre än du först trodde, ta bilen till en automatisk glas butik. Där de kommer att använda en klar epoxi och noggrann polering, eller något liknande, för att åtgärda skadan, och i de flesta fall är det en relativt enkel och billig jobb. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59487.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.