Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man byter en Outside backspegel

Med mest sena modell bilar, de yttre backspeglar på utsidan dörrkarmen med tre bultar, placerade under plastkåpan på insidan av dörren, mittemot spegeln. Eftersom bilindustrin flyttat från glas speglar med metall justerade handen speglar på reflekterande plast speglar inrymt i ett plastskal, har detta varit standard för de flesta modeller. På grund av den nivå av högt övergrepp som dessa speglar kan ta, är de fortfarande i bruk eftersom de sällan sönder vid nedslaget. Saker du behöver
Skruvmejsel (tillval) katalog Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

bort spegeln kåpan från insidan av dörrkarmen. Höljet brukar trycka passar på dörren med lite plast flikar. Ta bort den genom att dra i den för att lossa flikarna. I vissa fall, skruvar hålla höljet på plats. Om så är fallet, ta bort skruvarna med en skruvmejsel innan du drar höljet utanför dörren.
2

Koppla ledningsnätet för elektroniska reglage som är placerade inne i spegeln. Inte alla speglar har elektroniska kontroller. Om du inte ser ett kabelnät bakom höljet, hoppa över detta steg.
3

Ta bort muttrarna som håller fast spegeln på dörren. Vanligtvis finns det tre gängade inlägg ingjutna i plastskyddet av spegeln. Använd en lång-väl socket och ratchet för att göra det lättare att nå nötterna. När du tar bort den sista muttern, vill spegeln att falla ut genom dörren. Håll det, eller be någon hålla den så att den inte faller och skrapa färg när du tar bort den sista muttern.
4

Inspektera nya spegeln för att säkerställa basen (den del som trycker mot dörr) har en gummitätning på den för att hindra vatten från att komma in genom dörren. Om den gör det, gå vidare till nästa steg. Om förseglingen saknas, överföra förseglingen från den gamla spegeln till den nya.
5

Skjut de gängade inläggen i dörren och fäst dem med muttrarna som medföljer den nya spegeln.

6

Anslut ledningsnätet. Om spegeln inte har ett kabelnät, hoppa över detta steg.
7

Tryck plastkåpan på plats för att dölja kablage och nötter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59611.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.