Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Automotive AC service Verktyg

En bil luftkonditioneringssystemet kräver specialitet verktyg för att underhålla den ordentligt. R134a och R12 är skadliga för miljön om de släpps ut i atmosfären, så de flesta av dessa verktyg är noga övervakas och certifieras av EPA eller SAE rätt användning och inneslutning. Det finns fyra huvudsakliga typer av luftkonditionering verktyg: uppladdning, evakuering, övervakning och läcksökning. Uppladdning Verktyg

Uppladdning av luftkonditionering i fordon korrekt kräver vård och specialverktyg. Det viktigaste verktyget i denna process är en laddningsstation, en stor maskin som ansluts till bilens luftkonditionering tjänster portar och levererar köldmediet. Det värmer också köldmediet att förvandla det till ånga och mäter mängden köldmedium, i gram, eftersom det går in i systemet. Denna maskin har också mätare för att övervaka trycket i systemet. Ett annat verktyg som avsevärt underlättar uppladdning är en olja injektor, vilket tillför smörjolja till köldmediet som det sätts in i luftkonditioneringssystemet.
Evakuering Tool

Det finns bara ett rätt sätt att evakuera någon bil köldmedium, och det är genom att använda en EPA-certifierad evakuering eller återvinning maskin. Denna maskin, ibland en del av en laddningsstation, skapar en liten vakuum inuti luftkonditioneringssystemet och drar alla de gamla köldmedium i en tank för återanvändning eller bortskaffande. Varje typ av köldmedium service i en butik måste ha sin egen återhämtning maskin för att undvika korskontaminering, per federal lag.
Monitoring Tool

huvudsakliga övervakning verktyg för fordonsindustrin luftkonditioneringssystem kallas grenrör slangar. Detta är en uppsättning av två slangar, en för high-side och en för den låga sidan av luftkonditionering, som ansluter till luftkonditionering tjänster hamnar i fordonet. Varje slang är ansluten till en manometer och används för att mäta trycken i de hög-och låg-sidorna av systemet. Dessa slangar hjälpa en tekniker vet om det finns ett system för täppa och om kompressorn är ordentligt cykling.
Läcksökning Verktyg

R12 och R134a köldmedium är skadliga för atmosfären , så när en läcka uppstår, är det absolut nödvändigt att hitta och väl reparera den. Det finns två verktyg som används för att lokalisera läckor, en är mer exakt än den andra. En sniffer är den mest grundläggande läcksökning verktyg. Den testar luften för köldmediet och avger en ljudsignal som ökar i tonhöjd som mängden köldmedium i luften blir större, hjälpa teknikern att hitta källan till läckan. Ju mer exakt verktyg är en UV detektionskit. Kylmedel med en UV tonade färgämne sprutas in i luftkonditioneringssystemet, sedan en svart ljus och UV glasögon används för att lokalisera färgämnet besprutning från systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62108.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.