Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Caliper i en Saturn Ion


Byta bromsoken på en Saturn Ion är lite mer komplicerat än vissa andra modeller. Det finns extra steg du kan behöva ta beroende på de bakre och främre bromsok. Dessutom blödning bromssystemet efteråt varierar på om du har låsningsfria bromsar. Saker du behöver
Flera olika skiftnycklar
stödbenet
Däck järn
Färska bromsvätskebehållare
Saturn Ion bromsok
Koppar packningar
Små gummi bitar
Clear behållare
Transparent slang
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
Förbered din Ion
1

dränerar vätska från bromshuvudcylindern tills det är halvfullt. Använd en sug-slang enhet som en kalkon baster.
2

Släpp spaken boot från golvet konsollen genom att trycka lätt inåt på sidorna boot hållaren och dra boot tillbaka.

Billiga 3

Lossa spänningen från kablarna parkeringsbromsen. Medan bromshandtaget släpper, lossa justeringsmuttern till slutet av den främre kabelns gängstång. Använd handverktyg för att göra detta.
4

Ta av däcket efter säkert höja bilen på en pallbock. Använd muttrarna på bultarna för att hålla rotorn på navet.
Avlägsna Caliper
5

Släpp slutet av parkeringsbromsen kabeln från spaken på bromsoket. Släpp hållartungoma som håller fast kabeln i fästet på bromsoket. Detta behövs endast för att avlägsna en bakre oket.
6

Komprimera bromsok kolv med en C-klämma så oket kan tas bort. Placera klämman slutar mot caliperhuset bak och utombordaren pad att göra detta.
7

Koppla passkruvarna fästa bromsslangen till bromsoket. Täpp till öppningarna med gummi för att förhindra att förlora mer vätska eller förorena det.
8

Avlägsna skruvarna från bromsoket. Det bör nu svänga uppåt bort från bromsok fästet och glida av.
Installera Caliper
9

Installera nya bromsok på konsolen. Håll styrpinnarna på plats vid installation av pinnbultar.
10

Anslut komponenterna parkeringsbromsen om att ersätta en bakre oket. Säkra hållartungoma genom att trycka på parkeringsbromsen passande kabeländen i bromsoket fäste och fäst sedan kabeländen till spaken på bromsoket.
11

Koppla bromsen slangen och anslut den till bromsoket. Använd nya koppar packningar med bulten ansluter slangen och tjocklek.
12

Lufta bromssystemet att avlägsna luft från det. Fäst en slang till den öppna avluftningsventilen och placera den andra änden i en behållare halv-fylld med vätska. Har en annan person trycker ner bromspedalen.
13

Anslut hjulet igen och sänka bilen. Ange bromsbelägg med pedalen, trycker det två tredjedelar av vägen ner och långsamt släppa det var 15 sekunder tills den känns fast.
14

Justera parkeringsbromsen spänningen bromsvajern om du ersatte en bakre bromsoket. För spaken boot till golvet konsolen och tryck sedan på boot hållaren på plats för att säkra den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56904.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.