Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bromsar på en klass C Husbil

Klass C husbilar tillverkas med hydrauliskt bromssystem. De bromsok, rotorer, trummor och skor av dessa system kräver rutinmässigt underhåll för att prestera bra. En genomsnittlig bakgård mekaniker kan byta bromsar på en husbil i cirka två timmar. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejslar
Ordet jack
stödbenet
Visa fler instruktioner
1

Höj husbil på bromsen ersättas med stöttning upp med domkraft och lösa rambalk på en pallbock.
2

Ta av hjulet genom att vrida muttrarna i en moturs riktning. Vissa modeller kan ha covers på muttrarna som ser ut som den verkliga muttern, så ta bort dem om tillämpligt. Om att arbeta på en bakbroms, skulle hjulen staplas i en "dubbel" stil, vilket kräver att den yttre hjulet tas bort först. Ställ hjulet (er) åt sidan.
3

Avlägsna tjocklek genom att vrida de bakre montera bultar i en moturs riktning, sedan skjuta bromsok från hjulet. Om bromsen är en trumma stil, ta bort off-center hållarbult genom att vrida det moturs och skjut trumman från bromsen. Disk dynor kan hoppat ur bromsok kolvarna utan större ansträngning, även om vissa modeller kommer att ha clips som håller dynorna på som kan tas bort med en skruvmejsel. Ställ fatet åt sidan, eller säkra bromsok med kontrollgruppen med ett buntband eller snöre.
4

Avlägsna rotorn genom att dra den från navet eller vrida navet muttern moturs. Skorna på en trumbroms kan tas bort genom att bända de långa fjädrarna från skon krokar, sedan vrida den primära fjädern motsols. Skorna kommer att glida bort från bromsen.
5

tillbaka rotorn med ett återuppstått eller ny enhet genom att skjuta det över navet och vrida navet muttern medurs, om tillämpligt. Skorna på en trumbroms kommer att glida in i aggregatet och sedan säkras genom att vrida den primära fjäderbenshus medurs. Sätt tillbaka de långa fjädrarna på skon krokar och kontrollera botten justeringsbulten för lek mellan skorna.
6

Byt ut elektroderna i tjocklek med färska kuddar, skjut sedan bromsok tillbaka på rotorn. Dra åt de bakre bromsok Montera skruvar i medurs riktning. Om bromsarna trumma stil, skjut trumman över skorna tills den möter baksidan av bromsen. Dra åt hållarbult på framsidan av trumman i medurs riktning.
7

tillbaka ratten genom att vrida muttrarna i medurs riktning, i ett alternerande mönster.
8

Sänk husbil från stödbenet med domkraft.
9

Lufta bromsen genom att vrida utrensning nippeln på baksidan i en moturs riktning, sedan kontinuerligt hälla färsk bromsvätska i master cylindern samtidigt som du trycker på bromspedalen. Detta kan ta mer än en person för att utföra. När vätskan kommer ut är ren och bubbelfritt, vrid rensa bröstvårtan medurs för att stänga den.
10

Upprepa hela proceduren på de återstående bromsarna.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57447.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.