Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar bromsar på en 1997 Ford Explorer

Bromsbelägg är vanliga slitdelar som kräver snabba ersättare. Den 1997 Ford Explorer är utrustad med skivbromsar på alla fyra hjulen, och dessa bromsar kräver service när vanliga tecken på broms slitage, inklusive skrikande och skrika på bromspedalen ansökan blir närvarande. Med rätt verktyg och tillräckligt med fri tid, kan Explorer ägare installera nya bromsar på sin bil själv och spara pengar på reparationer i processen. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet och Hylsnyckelsats
Tvingfäste
mekaniker tråd
Visa fler instruktioner
1 < p> Öppna huven och koppla den negativa polen på batteriet. Lossa muttrarna på hjulet med en rörtång innan fordonet.
2

Använd en domkraft för att höja fordonet och stöd bilen med pallbockar. Slutför bort muttrarna från hjulen. Ta tag i hjulet med båda händerna och dra bort det från navet för att frilägga bromsarna.
3

Använd ett Ratchet och uttag för att ta bort de två skruvarna på baksidan av bromsok. Lyft tjocklek av av rotorn och bromsok fästet, och sedan avbryta bromsok i luften med hjälp av mekaniker tråd.
4

Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket fästet. Placera en av de gamla kuddar över bromsok kolvarna och bifoga en C-klämma till dynan och baksidan av bromsok. Dra åt C-klämma för att trycka tillbaka kolven i bromsoket huset.
5

Place de nya plattorna på okhuset och skjut bromsok på plats. Sätt i bultarna för bromsok och dra åt dem med Ratchet och uttag.
6

Upprepa proceduren för de andra hjulen, vid behov. När du är klar, montera hjulen på navet och dra åt muttrarna. Avlägsna domkraften och sänk bilen till marken. Slutför dra åt muttrarna med rörtång.
7

Anslut minuspolen kabeln till batteriet och stäng huven. Tryck på bromspedalen minst fyra till fem gånger för att ställa in de nya dynorna ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59010.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.