Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort den manuella växellådan på en 2000 Jeep Wrangler

Jeep Wranglers är kända för att vara enkla fordon, utilitaristisk i sitt syfte och gjorde att gå off road. Även om du kan hitta dessa fordon med en automatisk, var en stor del av de 2000 modellerna är utrustade med en manuell växellåda. När överföringen går sönder, måste den då och då tas bort från fordonet så att det kan betjänas helt. Detta är inte en enkel process, och det kommer att ta flera timmar att göra korrekt. Saker du behöver
Jack
Jack står
obestämd nyckel satt
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
växellådslyft
Visa mer instruktioner
1

Lyft upp Jeep med domkraft och lägg dem på fyra pallbockar så att du kan manövrera under SUV lätt. Unbolt avgas och hasplåt från undersidan av Jeep med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag.
2

Lossa bakre drivlinan från växellådan med hjälp av en skiftnyckel, sedan göra samma sak för den främre drivlinan. Koppla alla kablar från transmissionen hand. Unbolt överföring fallet och koppling från baksidan av sändningen med 3/8-tums Ratchet och uttag, dra sedan bort den från transmissionen.
3

Placera växellådsdomkraft under sändningen och lyft upp tills det når botten av transmissionen pannan. Wrap kedjorna på domkraften kring transmission och spärra den andra änden av kedjan till uttaget med hjälp av en skiftnyckel. Kontrollera att transmissionen är säker mot uttaget innan du fortsätter.
4

unbolt överföringen tvärbalk och bakre växellådsfästet från ramen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lyft tvärbalken från ramen så att transmissionen har en tydlig väg ut från under bilen.
5

unbolt transmissionen från motorn med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Unbolt stången kopplingen stag också, sedan sänka transmissionen från motorn med domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60521.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.