Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hemlagad Chrome Cleaner

Fyra enkla hushåll ingredienser och lite armbåge fett kommer att ge en billig, men ändå effektiv hemgjord krom rengöringsmedel och polish. Även om du tar bort rost och smuts är det huvudsakliga syftet med en krom renare, lägga en polish till projektet kommer bidra till att skapa ett glädjande resultat. Ingredienser

Doppa en bit aluminiumfolie i varmt vatten. Hålla den blanka sidan ut, gnugga krom yta. Enligt Roberts Cycle, som aluminiumfolie bryts ner och blandas med vatten, små korn av aluminiumoxid skapa en polish, fyller i och slätar ut små gropar och sprickor. Aluminiumfolie kommer inte skrapa på ytan av krom. Om du wad folien upp, kommer det att hjälpa kraft mer av pastan i områden med överskott av gropfrätning. Torka rent och torka med mjuk trasa t.ex. en återvunnen bomull tee-shirt.

När Chrome är fri från rost, experter på Eartheasy.com föreslår att du använder ättika för att lysa upp allt. Fyll en sprayflaska med vanligt, vitt outspädd ättika och tillämpa den på en kromad yta. Torka den ren med en mycket mjuk trasa. Använda tyg snarare än pappershanddukar att torka det bidrar till glans, eftersom den innehåller en liten mängd olja.

Om krom yta innehåller en hel del rost och sot, försöka tvätta ner det med cola och skura det med stålull eller ens en intvålades stålullskudde. Var försiktig. Autotopia föreslår att man använder den finaste kvalitet av stålull finns exempel superfinpapper (# 0000). Stålull kan skapa små repor på ytan av krom som måste poleras ut igen.

När all städning sker, använd en mjuk trasa för att gnugga krom ner med en tunn film av barnet eller mineralolja. Detta kommer att ge Chrome extra skydd och minska behovet av att rengöra det så ofta.

Naturligtvis, när du provar någon ny metod för rengöring, använda den på en liten undanskymd yta först för att se till att den uppfyller dina behov och kommer inte att orsaka några oönskade skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57316.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.