Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar bakbroms Skor

Trum-bromssystem använder en yta trumma och hydrauliska skor för att stoppa en bil, och dessa system kan misslyckas efter skorna slits ner deras material. Skorna hålls på plats med hållare fjädrar, och påverkas av bromsens hjulcylinder. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ersätta båda skorna på en trumbroms i ca 20 minuter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejslar
Ordet jack
Jack står
bromsvätska
Vise grepp
Visa fler instruktioner
Installera bakre bromsbackar
1

Palla upp fordonet och placera dess ram på pallbockar, suspendera den bakre änden från marken.
2

Ta bort drivhjulen genom att vrida sina muttrarna i moturs riktning. Stuva hjulen bort från fordonet.
3

Ta bort den bakre trumman genom att vrida hållarbult i moturs riktning. Innehavaren bult är typiskt ett hex-huvud som är excentrisk från axeln, hålla trumman på plats på utsidan. Dra trumman fast och det kommer att frigöras från skorna, och av fordonet. Kolla efter läckor runt hjulet cylinder, nu synlig mellan skorna.
4

bort skorna med hjälp av en skruvmejsel för att bända de långa fjädrar från sina krokar på skorna, och sedan vrida bulten center fjädern moturs . Skon kommer att dra gratis direkt ifrån axeln. De långa fjädrarna kan lämnas hängande, eller kan bytas vid denna tidpunkt.
5

Byt skorna med färska enheter, tryck dem på plats på bromsen. Den naturliga kurvan kommer endast att tillåta dem att passa i en riktning, och på de flesta fordon som de är identiska med varandra. Spänn fjädern bulten som håller skon på plats. Med skruvmejseln, fast fjädrarna tillbaka till sina respektive krokar på varje sko.
6

Byt trumman genom att trycka det runt skorna, sedan dra sin hållarbult i medurs riktning.

7

Release bleeder bröstvårtan genom att vrida det moturs, tryck på bromspedalen för att tvinga vätska ut under påfyllning det på huvudcylindern. Detta kommer att minska mängden luft i ledningarna, som kan ha kommit in genom otätheter eller trycksänkning i hjulcylinder under denna process. När solid vätska kommer ut ur bröstvårtan, vrid den medurs för att täta den.
8

Upprepa steg 3 till 7 på den motsatta bromsen, byt båda hjulen genom att vrida sin klack medurs. Sänk bilen från domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57374.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.