Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bildar Ends bromsledningen

Processen att bilda slutet på bromsledningen slang är känd som fackling. Vid användning komprimerar en gängad flänsmuttern slutet av den utsvängda bromsen linje med avfasade plats inuti en hydraulisk koppling för att ge en tät, anslutning tryckresistent. Gör-det-själv fordonsägaren kan väl bilda ändarna av bromsledningen slang med användning av en flammande kit. Tiden från installation till färdigställande är 20 minuter eller mindre med några ytterligare verktyg. Saker du behöver
cirkulär slang fräs
Konisk brotsch
blossar kit
bänk skruvstäd
bromsvätska
Liten borste
Visa fler instruktioner

1

Skär bromsledningen till den längd som krävs för den specifika applikationen använder cirkulära röret fräs.
2

Rensa öppnandet av den avskurna ändan av grader med koniska brotsch. Vrid brotschen långsamt och i endast en riktning. Se till att inte använda för högt tryck då detta kan reducera väggtjockleken av slangen.
3

Placera den gängade flänsmutter över änden av bromsen linje som skall bildas. Se till att den gängade änden är vänd mot änden av slangen.
4

Lossa båda die klämmor skall fackling blocket.
5

Sätt slangen i rätt storlek hål i den flänsförsedda blocket. Placera slangen så att änden är i nivå med den övre ytan av formen. Dra åt dragskiveblocket klämmorna ordentligt för att undvika glidning under formningsprocessen.
6

Applicera en liten mängd av bromsvätska på änden av slangen ytan med en borste för att minska friktionen mellan slangen och den flänsförsedda städ. Städet är avfasad till en punkt och går in på samma sätt för att göra kontakt med den inre väggen av slangen. Formblocket med slangen i bänk skruvstäd
7

Place. Dra åt ordentligt.
8

Fäst städet ramen på formblocket med den avfasade städet centrerad över den öppna änden av bromsledningen slangen.
9

långsamt börja att dra åt städ genom att vrida i medurs riktning tills punkten har kommit till slutet av slangen och har gjort likformig kontakt med de inre väggarna.
10

Kontrollera de dynblocket klämmor att göra vissa att de är täta och håller bromsledningen slangen fast.
11

Ansök bromsvätska runt området av städet där den möter kanterna på bromsledningen.
12

Vrid långsamt städet hälften en sväng och stopp. Vrid städet moturs för att backa bort att kontrollera fackling framsteg. Fortsätt på detta sätt tills den yttre kanten av bromsen linje uppfyller säte munstycket. Tryck inte bortom denna punkt.
13

Lossa städet och ta bort den från dynblocket.
14

Inspektera formade änden av bromsledningen för sprickor eller splittringar.
15

Lossa die klämmorna och ta bort bromsledningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58702.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.