Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromstrumman på en 1966 CJ Jeep

1966 Jeep modeller som används trumbromsar på alla fyra hjulen. Trummorna har hjultapparna pressade in dem och är fästa vid axeln och navet med ett slott mutter och nyckel i axeltappen. Ändra trummorna kräver en del skicklighet, men om du tar den här reparationen uppgift ett steg i taget, bör det vara lätt färdig. Trummorna för 1966 CJ Jeep inte säljs via en Jeep återförsäljare, så du kommer att behöva hitta en specialitet butik eller leverantör för att köpa byta trummor. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
vass tång
Hylsnyckelsats
Drum avdragare
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulbultarna med en rörtång. Ta inte bort muttrarna helt tills däcket är igång.
2

Placera en domkraft under axeln och lyft Jeep tills däcken är från marken. Placera en uppsättning pallbockar under axeln, sedan sänka Jeep, så att den vilar säkert på läktaren. Ta bort muttrarna och dra däcket och hjulet från Jeep.
3

Leta sprinten i änden av axeln, behålla slottet muttern. Ta bort sprinten med ett par nål-tång och kassera den. Ta slottet muttern med en socket och breaker bar, vrida den moturs.
4

Leta planbrickan under slottet muttern och dra ut den. Ställ den åt sidan för nu. Montera en avdragare bromstrumma på trumman, för att skilja den från navet. De flesta bromstrumma avdragare använder tre armar som fäster till hjulbultarna. Turning centrumaxeln med en hylsa och spärrskaft kommer att dra trumman från axeln. Var noga med att behålla nyckeln som kommer ut med trumman när du tar bort den.
5

Placera nyckeln i vägen på axeln och skjut nya bromstrumman på axeln, att se till rikta in kilspåret i trumman med den installerade nyckeln. Om du inte anpassa knapparna och sätt kommer trumman inte gå på.
6

Installera planbrickan över änden av drivaxeln, följt av slottet muttern. Dra åt kronmuttern, dra trumman på navet av Jeep. Dra kronmuttern till £ 150-fötter med en momentnyckel, därefter rikta in spåren i muttern med hålet i axeltappen.
7

Infoga en ny saxpinne i hålet i axeln axeln och vika änden på sprinten för att säkra den med en tång. Montera hjulet på hjulbultarna,. Installera muttrarna och dra åt dem
8

Höj Jeep av domkraften står med domkraften, ta läktaren från under axeln och nedre Jeep till marken. Dra åt muttrarna helt med en rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57975.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.