Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar skivbromsar på Anti-lock/Traction Fordon

bromsarna på ett fordon utrustat med ett låsningsfritt bromssystem, eller ABS och antispinn fungerar lite annorlunda än icke-ABS-fordon. Låsningsfria bromsar förhindrar att hjulen låser upp under hård inbromsning, medan antispinnsystem hjälper till att undvika hjulspinn under acceleration och hård svarvning. Över tiden, kommer bromsbeläggen i bilen slits och en liten metall flik kommer skrapa mot bromsskivan. Detta kommer att indikera att bromsbeläggen behöver bytas. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Mutterdragare
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Tvingfäste
gänglåsningsmedel
buntband
Wire skärare
Hammer
bromsfett
Brake Parts Cleaner Review momentnyckel
Replacement bromsbelägg
Replacement rotorer
Visa mer Instruktioner
1

Jack upp på bilens främre och bakre huvudjack punkter med hjälp av en domkraft och placera pallbockar under ramen av fordonet eller rätt uttag stöder. Sänk bilen på pallbockar.
2

Unbolt muttrarna med en mutterdragare och dra av hjulet på hjulnavet montering.
3

Inspektera broms rotor för skador. Gjorda broms rotorer behöver bytas ut eller kommer de att orsaka för tidigt skador och slitage på de nya bromsbelägg.
4

Wrap en c-klämma runt bromsoket så att skruven änden av c-klämman trycker mot den synliga delen av det yttre bromsbelägget och baksidan av klämman trycker mot baksidan av bromsoket.
5

Dra åt c-klämman att pressa bromsok kolv (som inte är syns ännu) tillbaka in i bromsoket. Ett gap mellan den yttre bromsbelägg och bromsok fästet kommer att börja visas. Detta är vad du vill se. När du inte längre kan dra åt C-klämman, kommer kolven ha bottnat inuti bromsoket. Vid denna punkt, ta bort C-klämman.
6

Unbolt bromsok pin bulten på undersidan av oket. Denna bult kommer att vara den nedersta bulten på baksidan av bromsoket.
7

Unbolt de övre och undre caliper fästbultar och dra tjocklek av av rotorn.
8

buntband bromsok till avstängningen om du ändrar bromsrotorn. Bromsen rotorn är förmodligen hålls på plats av rost, eftersom rotorerna är gjorda av järn. För att ta bort rotorn, Trä muttrarna till hjulbultarna. Du behöver inte dra åt muttrarna, bara täcka dem för att förhindra ändarna på tapparna från skadade blir. Sedan träffade mitt bromsrotorn med en hammare för att slå reglarna löst. Om du missar och råkar träffa en lug nut, måste du byta ut dina muttrarna, men det är mycket billigare än att byta ut hjulbultarna. När rotorn dyker upp på hjulnavet, ta bort rotorn och ersätta den med en ny.
9

Öppna bromsoket och ta bort de gamla bromsbeläggen. Notera orienteringen av de befintliga kuddar så att du får rätt orientering när du installerar de nya.
10

Placera en liten klick bromsfett på baksidan av de nya dynorna och installera dem i bromsoket . Stäng därefter bromsoket.
11

Placera en klick gänglåsning på gängorna av tjocklek fästbultar och tråd och dra bromsok montering bultar och Pinnbult till vridmoment specifikationerna i bilens tjänst manual med momentnyckel. Spraya sedan bromsar med broms delar renare att ta bort eventuella damm eller fett som har fått på rotorerna och bromsbelägg. Resten av anläggningen är det omvända för flytt. När fordonet är på marken igen, kontrollera att ABS-systemet och antispinnsystem arbetar genom att starta fordonet. Om du inte ser några varningslampor på instrumentpanelen, är ditt system fungerar bra. Pumpa bromsarna några gånger innan körning för att återställa full bromstrycket till systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58024.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.