Hur man installerar en snökedja på en 17-tums hjul

I kalla områden där snö och isiga vägar är ett bekymmer, slirskydd ger större dragkraft till din bil eller lastbil. Slirskydd är bokstavligen lindade kring dina däck, ger dem bättre grepp. När du köper snökedjor, är det viktigt att välja dem efter storleken på dina däck. Om dina däck är "R17", se till att köpa snökedjor uppmätts för den storleken. Instruktioner
1

Identifiera dina drivhjul (hjulen drivs att flytta din bil). Bilens manual indikerar detta om du inte är säker, det kan stå "bakhjulsdrift," "framhjulsdrift," "fyrhjulsdrift" eller "all wheel drive." Du kommer att placera kedjorna på drivhjulen. På fyra-eller all-wheel drive fordon, behöver du två par kedjor för att maximera dragkraft.
2

Lay kedjorna plan och räta alla vändningar eller veck i kedjan. Se till några öppna "krokar" eller skarpa punkter i kedjan pekade ner mot marken. Lay kedjorna rakt ut från dina drivhjul, så att köra på kedjorna enklare och säkerställa rätt inriktning. Observera att den ena sidan av kedjan finns en kortare "C-krok," och på andra sidan finns en längre "båge spak." Ordna kedjan så att fören spaken sitter på utsidan av fordonet, medan C-kroken är mot insidan.
3

Kör din bil över kedjorna, så att du är kör längden på kedjan. Stanna fordonet när du har ungefär en fot kvar på sidan av däcket som erbjuder mest utrymme att arbeta.
4

Drapera längre änden av kedjan över däcket och krok C-krok genom längst kedjelänk möjligt utan att använda ytterligare verktyg. På andra sidan av kedjan, tryck fören spaken via länken motsvarar länken position från den andra sidan. Som ett exempel, om du hakade de C-krok tre länkar upp i kedjan, skjuta pilbåge-länken via tredje kedjan länk på sin respektive sida. En gång genom, dra bågen nivå tillbaka mot den riktning form som den kom och ansluta den till en länk för att säkra den. Detta bör spänna kedjan.
5

Upprepa varje steg för andra däck (s).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98190.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.