Helårsdäck Vs. Vinterdäck

Nästan varje däck är överlägsna i en prestation eller annat område. En mycket mjuk gummiblandning utan slitbanan kallas en smart, och är normalt utnyttjas i racing. Däck med mycket stora öron är bra för lera och off-road körning. Ett däck med medelstora klackar och tillverkad av ett mjukare gummi än normalt är ett vinterdäck. Vinterdäck kan komma med eller utan metall dubbar i slitbaneblocken. Däck som tycks ha mer än en typ av slitbanemönster är alla säsongen däck. All Season Däck Snö Traction
Multi-Tread Block All Season Däck

Consumer Reports testat över 100 uppsättningar däck på hela säsongen kategorin (ibland kallad triple slitbanan). Testerna inkluderade dem på lätt snötäckta vägar, regn våta vägar och torr asfalt. I rapporten angavs att Helårsdäck inte prestera lika bra på tungt snötäckta vägar som vinterdäck. Emellertid utförde hela säsongen däck bra på regn våta vägar med mycket lite eller ingen vattenplaning, och även på torr asfalt. Men det fanns inga testdata för regndäck, såsom Goodyear Triple Bana eller Michelin Hydro.
Helårsdäck primära prestandan Area
Standard

Bana Däck Samtliga däck utförs mycket lika på varje del av testet. Några gjorde något bättre i ett område medan en annan inte gör lika bra. Poängsättning av de däck som testats följde ett liknande mönster som involverar mönster priset på däcket. Premium-priced däck gjorde något högre i varje område jämfört med de billigare däcken.
Normalpris Helårsdäck
slitbana slitit tillräckligt för att förhindra vattenplaning

De billigt prissatta Helårsdäck hade en nackdel noteras. Deras nötningshastighet var mindre än de mer dyr däck. När sålunda slitbanan slitage ner, den våta vägen dragkraft också försämras på grund av att inte ha tillräckligt trampa för att förhindra vattenplaning. Addera Standard vinterdäck

Samma nackdelen befanns på billigt prissatta vinterdäck. En annan nackdel är att denna kaliber av däcket är också bullriga när inte under körning på snö. På vått betalning, var väg buller inte alls lika uttalad som på torr asfalt.
Premium-Priced vinterdäck

premium prissatta vinterdäck lika bra eller bättre än väntat. De uppsättningar däck som testades med metallreglar utfört extra bra på is och i tung snö. Nackdelen med att ha dubbade vinterdäck är det extra buller och snabb stud slitage vid körning på trottoaren. Dessa däck skulle vara väl värt den lilla extra pengar om fordonet drivs större delen av året i snö, is, eller off road. Detta skulle hålla reglarna från att bära ut snabbt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98130.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.