Om vilka typer av bildäck

Om du är i marknaden för nya däck, måste du förstå de olika typer av däck på marknaden. Ta inte råd från en däck försäljare --- göra lite forskning själv vanligtvis sparar en massa pengar. Lär dig skillnaderna mellan lera däck och vinterdäck, och vilka typer av fordon behöver dubbdäck på vintern. Du kan även få de senaste nyheterna om run-flat däck. Glöm inte den viktiga reservdäck, för säkerhets skull. Bildäck finns i flera typer av en anledning: olika bilar har olika behov i olika situationer. Högpresterande däck
p Om du vill köpa däck till din sportbil eller om du gör en hel del landsvägskörning, då högpresterande däck är det du söker efter. Högpresterande däck använda en mjukare gummiblandning för ökad dragkraft, håller dig på vägen när du kurvtagning i höga hastigheter. Det mjukare gummit gör också slitbanans livslängd kortare. Du måste byta högpresterande däck oftare än andra typer av däck. Experter rekommenderar inte att använda högpresterande däck i dåligt väder.
Mud däck

Designad för att hugga in i leriga ytor, lera däck har en stor, chunky gängmönster . På grund av den stora, öppna designen, faller lera bort från klackarna snabbt, och inte blir påverkade lätt. Mud däck tenderar också att vara mer omfattande än andra däck, vilket minskar sannolikheten för att de skulle sjunka i leran. Vinklar och mönster inbäddade i slitbanan kasta lera bakom bilen när den rullar, med hjälp av centrifugalkraft för att driva ärendet borta från däcken att förhindra impaction.
Vinterdäck

Snow däck har mjukare gummi att greppa snö och is i kombination med extra snipes i gängning, vilket också ökar greppet. Du kan oftast identifiera vinterdäck från en pictograph av berg och snöflingor på förpackningen. Detta indikerar att däcket har godkänts enligt ASTM (tidigare American Society for Testing and Materials). För lättare fordon, dubbade vinterdäck ökar friktionen och bidra till att förhindra att fordonet glider under extrema vinterförhållanden.
Reservdäck

En kompakt reservdäck inte är avsedd för långvarig användning. Experter rekommenderar det för akut användning endast. Ett reservdäck kostar mindre än vanliga däck och hör hemma i din vägkanten säkerhet kit. Däremot kan långvarig användning av ett reservdäck sätta för mycket press på dina andra däck, vilket leder till onaturligt slitage. Du bör inte heller köra på motorvägen hastigheter med ett reservdäck. Använd ett reservdäck för att transportera dig till en däckverkstad och reparera punktering eller blowout som orsakade problemet.
Run-flat däck

däck som utformats för att köras med Efter en punktering har uppfunnits ganska nyligen. Run-flat däck har en plast inner "bur" som hjälper däcket att behålla sin form när den plötsligt tömd. Ett tryckövervakningsarrangemang i fordonet varnar föraren med en punktering. Däcken fortsätter att köra, se till att föraren aldrig förlorar kontrollen över fordonet. Run-flat däck teknik, nu i sin linda, är fortfarande ganska dyrt. Körning på en plan, även med run-flat däck, aldrig rekommenderas. Har däcket repareras så snart som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98031.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.