Hur du justerar Däckstorlek på en Dodge 2500 Diesel

Dodge Ram 2500 diesel är en full-size 3/4-ton pickup som har funnits i en mängd olika konfigurationer sedan 1994. Beståndet däckstorlek på Dodge Ram 2500 kan variera beroende på årsmodell och alternativ som en viss lastbil är utrustad med. Även tillverkare rekommenderar att byta däcken alltid ska vara av samma storlek som de stock fordonsdäck, olika storlekar av däck kan monteras på en Dodge Ram 2500 för ökad prestanda eller en robust utseende. Saker du behöver
Ansedda däck distributör
Visa fler instruktioner
1

Leta storleken på dina nuvarande däck på den yttre däcksidan. Däckdimensioner specificeras i ett format som klargör däckets slitbana bredd i millimeter, däckets proportioner - eller sidovägg höjd som en procentsats, och diametern på hjulet att däcket är avsett att monteras på. Till exempel är ett 315/75R16 däck 315 millimeter bred, med en sidovägg höjd 75 procent av bredden, och är tänkt att monteras på en 16-tums hjul. Off-road stil däck kan uttryckas i ett format som använder inches för att mäta den totala höjden och bredden av däcket. Skriv ner det här numret från den yttre väggen av dina däck som en referenspunkt för att välja nya däck.
2

Besök en ansedd lokal eller online däck återförsäljare att välja nya däck till din Dodge Ram 2500. Prata med din däck återförsäljare om det största däck som passar på din bil utan modifieringar hjulen eller suspension. De flesta lastbilar och stadsjeepar är utformade för att hantera en övergripande 15-procentig ökning av däckstorlek utan större fordon modifiering. Välja en större däck kan kräva att bilens fjädring lyftas så att däcket att vända ordentligt utan att gnugga på lastbilens hjulhuset. Addera 3

Köp en uppsättning med fyra däck i önskad storlek. Det är viktigt att alla däcken på ett fordon är av samma storlek, vilket kräver att du köper en full uppsättning när du ändrar däckstorlek på din Dodge Ram 2500. Arbeta med din däck återförsäljare för att få däcken monterade på hjulen och installeras på fordonet.
4

Besök ett däck återförsäljare eller bilreparationer affär att ha din hastighetsmätare kalibrerad för noggrannhet. Större eller mindre däck än beståndet fordonets storlek kommer att negativt påverka utslagen på din hastighetsmätare och kan få dig att tro att du kommer fortare eller långsammare än du egentligen är. De flesta nyare fordon styra denna funktion via sina datorer, vilket de flesta auto butiker har tekniken för att enkelt återställa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98226.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.