Hur man handlar Däck från Rim Storlek

Om din bil behöver däck, är det lätt nog att läsa sidoväggarna och köpa rätt storlek. Om du installerar nya fälgar, men att hitta rätt däck för att passa kan vara lite mer besvärlig. Att hitta Däckstorlek som passar

Däck mäts med enkla medel och antalet skrivet på varje sidovägg är en uppdelning av dessa mätningar. LT 205/50/15, till exempel, är en mycket vanlig storlek. Detta bryter ner till LT för lätt lastbil, 205 för bredden av däcket i millimeter, 50 för höjden av sidoväggen i jämförelse med däckets bredd (50 = 50% av bredden), och 15 för storleken av fälgen (15 inches i det här fallet).
Mäta Rim

Med en vanlig måttband, hitta storleken på ditt rim genom att mäta höjd och bredd från kanten till kanten. När du har fått dessa mätningar, kommer köpa däck vara en enkel uppgift att konvertera dina siffror i rätt storlek. Antingen be din lokala däckverkstad för korrekt storlek på däcket eller använda en fälgdiameter /däckstorlek kalkylator för att hitta det själv.
Däcktyper att tänka

Det finns många typer av däck som passar varje storlek fälg och anpassa kan vara en stor del av däcket shopping. Sidewall höjd tenderar att vara den viktigaste variabeln. Lågprofildäck används ofta för utseende och kurvtagning, medan högre profil däck är vanligare på off-road och cruising fordon. Kom ihåg att kontrollera spelet i hjulhusen, speciellt när man svänger, för att avgöra om den anpassade däck du föredrar verkligen passar din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98289.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.