Så här ändrar du storlek på däck

bilens däck är avgörande komponenter som kan påverka rida, hantering och även bränsleekonomin. Däcken är också ett förvirrande ämne, med flera val av märken och många olika storlekar och profiler. Däck mäts med tre primära kriterier, bredd, profil och diameter, vilka alla är tryckt på däcksidan. Mätningarna kommer att se ut ungefär så 205/65ZR-16. Den första siffran (205) är bredden i millimeter, är den andra siffran (65) sidovägg, som är avståndet mellan hjulet och den yttre kanten av däcket. Detta är en uttryckt som procent av bredden av däcket. A 65-serien har en sidovägg som är 65-procent av bredden av däcket. Den sista siffran (16) är höjden av däcket och hjulet den är monterad på. Brevet hänvisar till den hastighet däcket är klassificerat för. Saker du behöver
Nya däck
Visa fler instruktioner
1

avgöra vilken storlek däck du vill installera. Detta beror delvis på varför du ändrar storlek på dina däck. Om du vill förbättra hanteringen och greppet på din bil, du kommer sannolikt att installera däck som är lite bredare. Till exempel, om din bil har 205/50-16 däck och du vill ha mer grepp, kan du installera en 215-bredd eller kanske till och med 225-bredd däck. Om du vill ha bättre bränsleekonomi eller vill spendera mindre, än du kan gå med ett smalare däck. Till exempel kan du installera en 195 däck i stället för en 205 däck.
2

Kontrollera däcken passar på hjulet. Om du bara installerar ett bredare däck, ska de nya däcken passar på din befintliga hjul. Dock bör du inte installera ett däck som är mycket bredare än dina befintliga däck, eftersom det kommer att inverka negativt på bilens hantering. Om du installerar ett däck som är högre än dina befintliga däck, behöver du också installera större hjul. Till exempel, om du har 15-tums däck och vill installera 16-tums däck, kommer de större däcken passar inte på 15-tums diameter hjul. Du måste installera 16-tumshjul.
3

Kontrollera den yttre diametern på däcket förblir densamma om du vill att din hastighetsmätare att fortsätta att läsa korrekt. För att säkerställa att den yttre diametern förblir densamma vid installation av en bredare däck, måste den sida profil för att få mindre. Om du är har ett 205/50-16 däck och vill installera ett bredare däck, kan du installera ett 215/45-16 däck. Sidoprofilen uttrycks i procent av bredden och måste därför vara mindre som bredden blir större för att den yttre profilen för att förbli densamma. Ett däck professionell kommer att kunna hjälpa dig med de särskilda mätningar på dina däck.
4

Köp däcken. Det billigaste stället att köpa dina däck är från ett stort företag på nätet som säljer däck. Du kan beställa däcken och få dem levererade till dig och sedan ta dem till en professionell och har dem installerade. Du kan också köpa dem lokalt och har butiken du köpte dem från installera dem.
5

Har däcken monteras av en däck professionell. Däck är en av de delar som inte kan installeras av en amatör. Däck skall monteras på hjulen och sedan rätt balanserad med en balansering av däck maskin. Om däcken inte är korrekt installerade, kan de bära förtid liksom vibrera och skaka när fordonet körs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98149.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.