Hur man mäter lastbilsdäck

Om en lastbils motor ändras eller lager, måste den effekt som motorn gå igenom däcken innan den kan överföras till marken. Bredare däck är mer effektiva på att överföra denna makt och öka däckens förmåga att greppa vägytan, men resulterar i en förlust av bränsle körsträcka. Däck som är alltför bred kan sträcka sig utanför på hjulhusen, vilket nödvändiggör installation av stänkskydd, men kan också gnida mot hjulet väl när däcken är påslagna. Av dessa skäl, korrekt mätning lastbilsdäck är av avgörande betydelse. Notera att med undantag för fälgdiameter, är nästan alla mätningar för lastbilsdäck beräknas i millimeter i stället inches. Saker du behöver
Mätapparat kan läsa i inches och millimeter.
Visa fler instruktioner
1

Mät den totala bredden på däcket. Den totala bredden är avståndet mellan utsidan av en sidovägg (den sida av däcket) till utsidan av den motsatta sidoväggen. Denna mätning inkluderar alla dekorationer på sidan av däcket, såsom däcktillverkningen etikett. För att ordentligt ta denna mätning ska däcket ordentligt pumpade och monterad på lastbilen.
2

Mät sektionen däckets bredd. Avsnittet däckets bredd är den totala bredden på däcket, minus eventuella dekorationer på sidan av däcket.
3

Mät slitbanebredden. Slitbanan bredd är avståndet från den inre kanten av slitbanan till den yttre kanten av slitbanan.
4

Mät den totala diametern hos däcket. Den totala diametern är avståndet mellan överdelen av slitbanan på ena sidan av däcket till toppen av slitbanan på den motsatta sidan av däcket.
5

Mät sektionshöjd av däcket. Avsnittet är det vertikala avståndet från toppen av slitbanan till pärlan sätet. Vulsten säte är den inre delen av däcket som vilar mot hjulet. För att ordentligt ta denna mätning ska däcket monteras på hjulet, och det måste finnas någon last på däcket.
6

Mät fälgdiameter. Fälgen diameter är avståndet mellan de fälgsäten på motsatta sidor av däcket. Rim diameter mäts i inches istället millimeter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98022.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.